Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/05/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 18:00

Michael Saylor onderzoekt Ordinals: De toekomst van Bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstpck/Camilo Concha

Michael Saylor, de mede-oprichter en ex-CEO van softwarebedrijf MicroStrategy, is druk bezig met het onderzoeken van het Ordinals protocol op Bitcoin (BTC). De Amerikaan maakte het nieuws bekend tijdens een interview in Miami tijdens de Bitcoin 2023 conferentie. Michael Saylor staat bekend om zijn enthousiasme omtrent het grootste crypto project op basis van marktkapitalisatie. Met zijn bedrijf kocht de Amerikaan in totaal 140.000 aan BTC. Saylor kijkt nu verder naar andere toepassingen voor Bitcoin en stuitte daarmee op Ordinals.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat kan Ordinals betekenen voor Bitcoin?

Het Ordinals protocol doet iets bijzonders. De CEO van Web 3.0 bedrijf Hiro, Alex Miller, had zelfs het volgende te zeggen: “Wat het team met Ordinals heeft bedacht is geniaal. Het raakt de kern van het Bitcoin ethos, omdat ze in feite verschillende dingen hebben genomen en samengevoegd op een manier die de oorspronkelijke makers nooit hadden voorzien of verwacht.”. Door unieke serienummers toe te wijzen aan individuele satoshis, de kleinste eenheden van Bitcoin, zijn non fungible tokens (NFT’s) mogelijk. De achterliggende technologie, die ook wel inscriptie wordt genoemd, werkt anders dan NFT’s op smart contract platformen zoals Ethereum (ETH). 

Volgens Saylor kunnen de Ordinals toepassingen unieke mogelijkheden bieden voor bedrijven en overheden wat de acceptatie van BTC vergroot. Hij gelooft dat het mogelijk is om naast transactiegegevens, ook andere informatie vast te leggen in de Bitcoin blockchain. Door digitale handtekeningen of andere belangrijke documenten op de blockchain vast te leggen kan een wereld van mogelijkheden openen.

Advertentie

Zal Ordinals de hype doorstaan?

We zagen onlangs nog de impact van het Ordinals protocol op de gehele crypto community. Naast NFT’s zijn onlangs ook BRC-20 tokens mogelijk, wat voor een rage zorgde met hoge transactiekosten tot gevolg. De meeste BRC-20 tokens waren meme coins zoals Pepe (PEPE). De discussie over dit nieuwe protocol heeft de gemeenschap verdeeld. Waar de BTC puristen geloven dat het project het digitale goud moet blijven, zien anderen de potentie om meer functionaliteit aan het Bitcoin netwerk toe te voegen. Met de problemen van hoge transactiekosten in het achterhoofd zal de tijd het moeten uitwijzen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie