Thom Derks Thom Derks
29/12/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2022 15:30

MicroStrategy lanceert in 2023 software voor Bitcoin Lightning Network

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy lanceert in 2023 software voor Bitcoin Lightning Network

Foto: Mia Stendal/Shutterstock

MicroStrategy staat bekend als het eerste beursgenoteerde bedrijf dat in 2020 volop in bitcoin (BTC) investeerde. Inmiddels heeft het 132.500 BTC in de schatkist van het bedrijf zitten waarmee het jammer genoeg op een behoorlijk verlies staat. MicroStrategy betaalde ruim 4 miljard dollar voor de bitcoin die nu nog een waarde van ongeveer 2 miljard dollar vertegenwoordigen.

Bitcoin halving om de hoek, hoe bereidt je voor?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin Lightning Network

Desondanks kocht MicroStrategy gisteren wederom zo’n 2.500 BTC.  Nu gaat het bedrijf zich ook bezighouden met het ontwikkelen van software op het Lightning Network, een zogeheten layer-2 netwerk voor Bitcoin voor snellere transacties.

Bestuursvoorzitter Michael Saylor deelde via Twitter dat het bedrijf van plan is om die software in 2023 te lanceren. Als onderdeel van zijn transitie van CEO naar bestuursvoorzitter van het bedrijf, is hij zich meer op bitcoin gaan richten met MicroStrategy. Nu doet het beursgenoteerde bedrijf meer dan alleen het kopen en vasthouden van bitcoin. Saylor zegt:

“We willen het voor bedrijven mogelijk maken om in een middag de Lightning-infrastructuur op te zetten en duizenden medewerkers of klanten aan te sluiten. We willen het onderdeel van de bedrijfstechnologie maken en het onderdeel van de marketing-strategie maken.”

Advertentie

Wat doet MicroStrategy met Lightning?

Op dit moment schijnt MicroStrategy verschillende functionaliteiten te testen met Lightning. Onder andere het monetiseren van content, marketing op bedrijfsniveau, paywalls op het internet en interne controles. “Ieder hoofd van de marketing-afdeling moet satoshis kunnen weggeven als incentive voor klanten om reviews te publiceren of feedback te geven”, aldus Saylor.

Op zich zou dat niet heel lastig zijn om nu al te regelen. Het enige wat je als bedrijf nodig hebt is een Lightning wallet met wat bitcoin erin. Vervolgens kun je iedereen die een review plaatst vragen om even een Lightning wallet te downloaden en jou een ontvangstadres te sturen. Dat zou in theorie echt minutenwerk kunnen zijn.

Saylor liet tijdens het Twitter-evenement ook weten dat er een “Lightning voor bedrijven” evenement op de agenda komt voor MicroStrategy. Hierbij wil het dieper induiken op de plannen om de technologie te omarmen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie