Roy van Krieken Roy van Krieken
04/01/2022 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 07:07

Miljardairs kiezen voor bitcoin door vrees voor inflatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardairs kiezen voor crypto door vrees voor inflatie

Foto: SERSOLL/Shutterstock

Aan het begin van 2021 waren er slechts een handvol miljardairs te bekennen die de wereld van crypto echt serieus namen. De markt was een stuk minder volwassen en veelal bleven grote institutionele investeerders nog aan de zijlijn staan. 

Inmiddels zijn we een jaar later en zijn er een groot aantal miljardairs overtuigd geraakt van de waarde van de crypto industrie. Vooral de angst voor de heftige inflatie van fiat valuta in de nabije toekomst zorgt ervoor dat deze investeerders naar oplossingen zoeken binnen de crypto markten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Miljardairs en cryptocurrencies

Zelfs fervente anti-crypto standpunten van miljardairs zijn het afgelopen jaar omgekeerd. Zo was Ray Dalio voorheen een bekende bitcoin (BTC) criticus. Inmiddels lijkt hij het licht te hebben gezien en gaf hij onlangs zelfs aan dat hij liever bitcoin bezit dan obligaties.

Volgens Dalio heeft bitcoin zich bewezen, tegen alle verwachtingen in, als een uitstekend oppotmiddel en als bescherming tegen de uit de pan rijzende inflatie over de hele wereld.

Ook de Hongaarse Thomas Peterffy liet zaterdag in een interview met Bloomberg weten dat hij gelooft dat het voor de meeste investeerders verstandig zou zijn om zeker 2% tot 3% van hun portfolio’s te vullen met crypto activa voor het geval dat fiat valuta volledig onderuit gaat.

Peterffy staat aan het hoofd van Interactive Brokers Group Inc. en heeft een vermogen van zo’n $25 miljard. Ook werd onlangs bekend dat Interactive Brokers crypto diensten gaat aanbieden aan hun cliënten.

Volgens Peterffy is het absoluut realistisch dat de bitcoin koers in de nabije toekomst de magische mijlpaal van $100.000 kan bereiken voordat de markt weer in een fase van afkoeling belandt.

Inflatie

Veel miljardairs die van mening zijn veranderd en in 2021 bitcoin of andere cryptocurrencies hebben aangeschaft zijn van mening dat bitcoin een manier is om bescherming tegen inflatie te garanderen. Dalio, Peterffy en anderen zien de toekomst van fiat valuta niet bepaald positief in.

Ook hedgefonds manager en miljardair Paul Tudor Jones schaart zich achter dit standpunt. Hij heeft vorig jaar bitcoin aangeschaft om zich te veilig te stellen voor de inflatie die alsmaar verder oplaait.

Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat deze trend zich in 2022 door blijft zetten. Het lijkt er niet op dat de inflatie op de korte termijn weer naar normale niveaus zal terugkeren en om die reden zullen steeds meer investeerders kiezen voor bitcoin en andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie