Kevin Schijven Kevin Schijven
04/12/2018 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2018 17:20

Nasdaq bevestigt Bitcoin futures in 2019

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nasdaq_bevestigs_bitcoin_futures_in_2019

Joseph Christinat, vice-president communicatie bij Nasdaq, heeft bevestigd dat Nasdaq begin 2019 Bitcoin futures op haar exchange zal lanceren, zo blijkt uit een interview met de Britse Daily Express op 3 december.
Vorige week ontstonden de geruchten dat Nasdaq, de een na grootste handelsbeurs ter wereld, in 2019 Bitcoin futures aan wil bieden op haar platform. Bloomberg meldde toen dat twee personen die “bekend zijn met de kwestie” dit hebben bevestigd. Vandaag heeft Joseph Christinat de geruchten officieel bevestigd:

Bitcoin Futures zullen beursgenoteerd worden en zullen in de eerste helft van volgend jaar lanceren – we wachten alleen nog op het groene licht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Verder gaf Christinat aan dat hij verbaasd is dat niemand Nasdaq om opheldering of bevestiging heeft gevraagd omtrent de geruchten:

We hebben veel speculaties en geruchten gezien over wat we misschien doen, maar niemand heeft gedacht om naar ons toe te komen en ons te vragen of we het kunnen bevestigen. Dus, bij dezen – we doen dit en het gaat gebeuren.

Tevens vertelt Christinat dat de recente dip in de koersen geen impact heeft op de lancering. Nasdaq is al lang aan het werk met de Bitcoin futures en heeft cryptocurrencies al jaren in het vizier:

We hebben hier heel veel geld en energie in gestoken en we zijn er al heel lang mee bezig – lang voordat de markt in beroering kwam, en dat heeft geen invloed op de timing. Op geen enkele manier. Nee. Punt. We gaan dit sowieso doen.

Bakkt, de cryptocurrency-exchange van de allergrootste beurs ter wereld, de New York Stock Exchange (NYSE), onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE), is tevens van plan begin 2019 Bitcoin futures aan te gaan bieden. Dit werd onlangs, toen de lancering nog gepland stond voor deze maand, nog gezien als een reddende engel voor Bitcoin (BTC). Echter werden de futures onlangs uitgesteld tot 24 januari 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie