Roy van Krieken Roy van Krieken
07/05/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2022 08:00

Nederlandse uitgever Ensie gaat bitcoin betalingen accepteren!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse uitgever Ensie gaat bitcoin betalingen accepteren!

Foto: DJawings/Shutterstock

Steeds meer Nederlanders komen in aanraking met de crypto-industrie en investeren in cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Vandaag de dag is het daadwerkelijk betalen met deze cryptomunten echter in Nederland nog vrij lastig, maar hier komt langzaamaan verandering in. Onlangs maakte uitgever van Nederlandse bodem. Ensie, nog bekend dat zij betalingen in de vorm van bitcoin zouden gaan accepteren!

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Boeken kopen met bitcoin

Krijn Soeteman is een wetenschaps- en technologie journalist en hij schreef onlangs in opdracht van Ensie aan de Crypto Encyclopedie. Hoe leuk zou het zijn als men ook daadwerkelijk dit informatieve nieuwe boek over crypto zou kunnen kopen met bitcoin als betaalmiddel? Zodoende besloot Ensie om vanaf dat moment ook klanten in staat te stellen om af te rekenen in bitcoin en andere cryptomunten. Een primeur in Nederland!

Volgens uitgever Bart Welzen is dit een mooie stap voor Ensie en de crypto industrie in Nederland. Volgens Welzen laat dit goed zien dat, hoewel Ensie van oudsher een traditioneel bedrijf is, innovatie nooit uit de weg gegaan dient te worden:

We zijn sinds de lancering van ons online platform meer een tech-organisatie dan een traditionele uitgeverij. Het is mooi om te zien hoe een nieuwe boekpublicatie een technologische ontwikkeling als deze kan stimuleren. We streven er dan ook naar om het uitgeversvak in samenwerking met onze auteurs te blijven vernieuwen.

Advertentie

Crypto Encyclopedie

Het leren over cryptocurrencies en de technologie achter de nieuwe sector is voor elke crypto gebruiker van groot belang, maar veel beginners snappen op het moment dat zij beginnen met het investeren in cryptocurrencies eigenlijk nog maar weinig van de crypto-industrie. Gelukkig zijn er een heleboel manieren waarop deze mensen hun kennis over de crypto-industrie kunnen bijspijkeren.

De Crypto Encyclopedie van Ensie is hiervoor bij uitstek geschikt. Alle veelvoorkomende crypto termen worden op kinderlijk eenvoudige wijze uitgelegd in normale mensentaal en is op die manier een toegankelijke manier om belangrijke kennis over de wereld van crypto op te doen. Het mooiste is wellicht nog wel dat je nu dus ook met bitcoin, ethereum of litecoin kan betalen!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie