Ivo Melchers Ivo Melchers
03/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2023 11:00

Nieuw platform biedt talloze kersverse mogelijkheden op Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amsterdam in de top van steden met meeste Bitcoin nodes

Foto: Anna Link / Shutterstock.com

De mogelijkheden met betrekking tot het Bitcoin (BTC) netwerk zijn dit jaar flink uitgebreid. Bitcoin stond bij velen juist bekend om de gelimiteerde innovatie. Waar netwerken als Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) de thuisbasis zijn voor allerlei decentrale applicaties (dApps) kon Bitcoin uitsluitend in gebruik worden genomen voor de waardeoverdracht in de cryptocurrency zelf. Met de intrede van Ordinals kan het ecosysteem echter buiten zijn traditionele perken treden en is het zelfs mogelijk om games te spelen op de Bitcoin blockchain.

Vraag naar bitcoin stijgt explosief: nieuwe all-time high op de loer?
Vraag naar bitcoin stijgt explosief: nieuwe all-time high op de loer?

Nieuwe Bitcoin toepassingen

‘New Bitcoin City’ biedt een radicaal nieuwe manier om Bitcoin te ontdekken. Het platform is vorige week gelanceerd en heeft als doel om de mogelijkheden met Bitcoin in grote mate te verruimen. Kunst, artificial intelligence (AI), de metaverse, decentralized finance (DeFi) en games worden middels het platform allemaal mogelijk op Bitcoin.

New Bitcoin City is geen 3D metaverse waar je met avatars rond kan lopen, maar het is een Web3 platform waar mensen nieuwe en interessante ontwikkelingen op Bitcoin kunnen ontdekken. Er bestaan verschillende ‘buurten’ die op een eigen manier bijzonder zijn. ‘Generative Village’ bevat bijvoorbeeld unieke cryptokunst, DeFi District biedt DeFi-toepassingen, Perceptrons Square staat bekend om on-chain AI en Fantasy League is een autonome, zichzelf ontwikkelende metaverse.

Om de beruchte trage transactiesnelheden van Bitcoin tegen te gaan heeft het platform een schalingsnetwerk genaamd NOS gebouwd. Het layer-2 netwerk maakt gebruik van een Ethereum Virtual Machine (EVM) waardoor smart contracts tot de mogelijkheden behoort. EVM’s zijn de softwareomgeving waarin alle smart contracts op basis van Ethereum worden uitgevoerd.

Voorheen was het gebruik van BTC in DeFi-applicaties beperkt tot getokeniseerde representaties op andere ketens zoals Ethereum. De introductie van het BRC-20 tokenstandaard heeft ontwikkelaars echter in staat gesteld om tokens uit te geven op de Bitcoin blockchain en zodanig DeFi-applicaties te bouwen.

Win-to-earn Bitcoin games

Het platform biedt verschillende games waarin gebruikers digitale activa kunnen verdienen. Deze zogenoemde win-to-earn games belonen spelers die er met de winst vandoor gaan. De games zijn volledige on-chain wat betekent dat ze exact draaien zoals geprogrammeerd zonder enige mogelijkheid van fraude of inmenging van derden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie