Nieuwe bitcoin (BTC) handelsrecords gemeten in Argentinië en Venezuela

De handel in bitcoin (BTC) heeft in Argentinië en Venezuela nieuwe records bereikt. Dat blijkt uit data van Coin Dance, bevestigd op 11 november.

Coin Dance heeft handelsdata gemeten van Localbitcoins, een populaire peer-to-peer cryptocurrency-exchange, dat algemeen gezien juist een daling in de handelsvolume zag door de recente invoering van strengere know your customer (KYC) maatregelen.

De afgelopen week bereikte de handel in bitcoin in Argentinië een volume van 19,4 miljoen Argentijnse peso’s (ARS), een groei van 18% tegenover het vorige record van $16,4 miljoen van vorige week.

In Venezuela was dat afgelopen week 143 miljard Venezolaanse bolivars (VES), een groei van bijna 20% tegenover het oude record uit september.

Echter was er geen dergelijke stijging te zien in het handelsvolume van bitcoin zelf in beide landen wat aanduidt dat de waarde van de fiatvaluta in beide landen nog steeds aan het dalen is.

In augustus was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin in Argentinië tegen een premium werd verhandeld door de valutacrisis in het land. Onlangs verbood het land het gebruik met creditcards cryptocurrencies te kopen, wat wellicht deze groei heeft veroorzaakt.

Vorige week was de Venezolaanse president Nicolas Maduro te zien op een nationale TV-uitzending waar hij een Trezor hardware wallet toonde, bedoeld voor de Petro, de door olie ondersteunde cryptocurrency van Venezuela.

SatoshiLabs, ontwikkelaar van de Trezor Wallet, distantieerde zichzelf echteren zei niets te maken te hebben met deze wallet. Tevens zei president Maduro dat hij het land in een heuse “crypto-natie” wil veranderen. De uitzending kan men hieronder op YouTube bekijken:

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.034,60 Kopen
1
Bitvavo
€25.606,90 Kopen
2
Litebit
€25.789,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.814,80 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...