Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2019 18:20

Nieuwe bitcoin (BTC) handelsrecords gemeten in Argentinië en Venezuela

De handel in bitcoin (BTC) heeft in Argentinië en Venezuela nieuwe records bereikt. Dat blijkt uit data van Coin Dance, bevestigd op 11 november.
Coin Dance heeft handelsdata gemeten van Localbitcoins, een populaire peer-to-peer cryptocurrency-exchange, dat algemeen gezien juist een daling in de handelsvolume zag door de recente invoering van strengere know your customer (KYC) maatregelen.
De afgelopen week bereikte de handel in bitcoin in Argentinië een volume van 19,4 miljoen Argentijnse peso’s (ARS), een groei van 18% tegenover het vorige record van $16,4 miljoen van vorige week.
In Venezuela was dat afgelopen week 143 miljard Venezolaanse bolivars (VES), een groei van bijna 20% tegenover het oude record uit september.
Echter was er geen dergelijke stijging te zien in het handelsvolume van bitcoin zelf in beide landen wat aanduidt dat de waarde van de fiatvaluta in beide landen nog steeds aan het dalen is.
In augustus was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin in Argentinië tegen een premium werd verhandeld door de valutacrisis in het land. Onlangs verbood het land het gebruik met creditcards cryptocurrencies te kopen, wat wellicht deze groei heeft veroorzaakt.
Vorige week was de Venezolaanse president Nicolas Maduro te zien op een nationale TV-uitzending waar hij een Trezor hardware wallet toonde, bedoeld voor de Petro, de door olie ondersteunde cryptocurrency van Venezuela.
SatoshiLabs, ontwikkelaar van de Trezor Wallet, distantieerde zichzelf echteren zei niets te maken te hebben met deze wallet. Tevens zei president Maduro dat hij het land in een heuse “crypto-natie” wil veranderen. De uitzending kan men hieronder op YouTube bekijken:

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie