Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Nieuwe bitcoin (BTC) handelsrecords gemeten in Argentinië en Venezuela

Nieuwe bitcoin (BTC) handelsrecords gemeten in Argentinië en Venezuela

De handel in bitcoin (BTC) heeft in Argentinië en Venezuela nieuwe records bereikt. Dat blijkt uit data van Coin Dance, bevestigd op 11 november.

Coin Dance heeft handelsdata gemeten van Localbitcoins, een populaire peer-to-peer cryptocurrency-exchange, dat algemeen gezien juist een daling in de handelsvolume zag door de recente invoering van strengere know your customer (KYC) maatregelen.

- Advertentie -

De afgelopen week bereikte de handel in bitcoin in Argentinië een volume van 19,4 miljoen Argentijnse peso’s (ARS), een groei van 18% tegenover het vorige record van $16,4 miljoen van vorige week.

In Venezuela was dat afgelopen week 143 miljard Venezolaanse bolivars (VES), een groei van bijna 20% tegenover het oude record uit september.

Echter was er geen dergelijke stijging te zien in het handelsvolume van bitcoin zelf in beide landen wat aanduidt dat de waarde van de fiatvaluta in beide landen nog steeds aan het dalen is.

In augustus was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin in Argentinië tegen een premium werd verhandeld door de valutacrisis in het land. Onlangs verbood het land het gebruik met creditcards cryptocurrencies te kopen, wat wellicht deze groei heeft veroorzaakt.

Vorige week was de Venezolaanse president Nicolas Maduro te zien op een nationale TV-uitzending waar hij een Trezor hardware wallet toonde, bedoeld voor de Petro, de door olie ondersteunde cryptocurrency van Venezuela.

SatoshiLabs, ontwikkelaar van de Trezor Wallet, distantieerde zichzelf echteren zei niets te maken te hebben met deze wallet. Tevens zei president Maduro dat hij het land in een heuse “crypto-natie” wil veranderen. De uitzending kan men hieronder op YouTube bekijken:

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.190,82 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.094,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,59 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.159,83 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.165,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...