Ivo Melchers Ivo Melchers
19/12/2022 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2022 17:09

Nigeria wil investeren in bitcoin en andere crypto legaliseren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El BTC se dispara un 60% en Nigeria después de limitar el efectivo

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Nigeria had het sinds begin 2021 officieel lastig gemaakt voor investeerders om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Banken die crypto-betalingen faciliteerden, door bijvoorbeeld een bankrekening aan crypto exchanges te bieden, konden enorme boetes verwachten.

Desondanks kon je in april van dit jaar in het Bitcoin nieuws lezen dat maar liefst 35% van de Nigerianen investeert in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Bovendien bleek uit het onderzoek destijds dat 52% van de crypto investeerders in Nigeria meer dan de helft van hun vermogen toewijst aan cryptovaluta.

Met name de afwezigheid van traditionele financiële diensten en de hoge werkloosheid en inflatie zijn belangrijke redenen voor Nigerianen om te investeren in de nieuwe digitale activaklasse.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC als erkende investering

Een rapportage van een lokale Nigeriaanse krant heeft gemeld dat de Nigeriaanse overheid op korte termijn een wet zal doorvoeren die het investeren in bitcoin en andere digitale valuta legaliseert. Mocht de wet ondertekend worden, dan zou het de Nigeriaanse versie van de Securities and Exchange Commission (NSEC) in staat stellen om BTC en andere cryptocurrencies te erkennen als investeringskapitaal.

Babangida Ibrahim, die president van Nigeria was tussen 1985 en 1993, gaf aan dat de nieuwe wet geen 180 graden draai is voor het Afrikaanse land:

‘’Het gaat niet om de opheffing van het verbod, we kijken naar legaliteit: wat is legaal en wat valt er binnen het framework van onze activiteiten binnen Nigeria. Toen crypto aanvankelijk werd verboden in Nigeria, ontdekte de centrale bank dat de meeste van deze investeerders niet eens lokale accounts gebruiken. Ze vallen dus niet onder de jurisdictie van de centrale bank.’’

Advertisement

CBDC gefaald

In oktober lanceerde het land zijn eigen central bank digital currency (CBDC), genaamd de eNaira. In oktober 2022, twaalf maanden na de lancering, had de eNaira slechts een adoptiegraad van 0,5%. De pogingen van de overheid om mensen van crypto te lokken naar de CBDC zijn wat dat betreft dus niet bepaald een succes gebleken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement