Timo Bult Timo Bult
22/03/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 19:15

NK beachvolleybal betaalt winnaars dit jaar het prijzengeld in bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
NK beachvolleybal betaalt winnaars dit jaar het prijzengeld in bitcoin

Foto: antonpix/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en sport zijn steeds vaker samen in het internationale crypto nieuws te vinden. Maar ook op eigen bodem zien we nu een interessant ontwikkeling! Het Nederlands kampioenschap beachvolleybal betaalt dit jaar het prijzengeld namelijk uit in bitcoin. Dat valt te lezen in een artikel van het AD.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

NK beachvolleybal en bitcoin

De oranje beachvolleyballers strijden op 9 en 10 april voor de oranje trofee, bij ons beter bekend als bitcoin. Het toernooi wordt in Aalsmeer gehouden en verloopt middels een knock-outsysteem. Uiteindelijk zullen de finales voor de mannen en vrouwen op zondagmiddag plaatsvinden.

Volgens de organisatie van het toernooi is het NK beachvolleybal “het eerste officiële kampioenschap in Nederland” dat ervoor kiest om bitcoin als prijzengeld uit te keren. Het is echter onduidelijk om hoeveel bitcoin het precies gaat.

Desalniettemin strijden titelverdedigers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer (mannen) en Emi van Driel en Madelein Meppelink (vrouwen) naast de eer dus dit jaar ook voor de felbegeerde oranje moeder der aller cryptocurrencies. Zal bitcoin ervoor zorgen dat de deelnemers net iets hoger springen en verder duiken? We gaan het zien!

Advertentie

Bitcoin en sport

Zoals gezegd zien we bitcoin steeds vaker terug in het sportnieuws. Denk bijvoorbeeld aan Odell Beckham Jr, een American Footballer die ervoor heeft gekozen zijn salaris in bitcoin uit te laten betalen. Door de volatiele aard van bitcoin ondervond Beckham Jr. echter ook dat dit enige nadelen kan hebben.

Trekken we het breder dan zien we dat crypto wel eens een grote impact kan gaan hebben op de sportwereld. Zo publiceerde PricewaterhouseCoopers deze maand een onderzoek waarin het stelde dat crypto de sportwereld kan revolutioneren. Zo zouden sportclubs non-fungible tokens (NFT’s) in kunnen zetten die fans kunnen verzamelen.

Daarnaast zou de technologie achter NFT’s ook gebruikt kunnen worden om seizoenskaarten en normale tickets te beveiligen. Een hoop mogelijkheden dus! Lees meer over dit onderzoek in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie