Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2021 07:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2021 07:27

Nog een bitcoin (BTC) beursfonds aangevraagd, komt er dan eindelijk een op de markt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een bitcoin (BTC) beursfonds aangevraagd, komt er dan eindelijk een op de markt

First Trust Advisors heeft samen met SkyBridge Capital een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Een ETF is een beursgenoteerd fonds die een prijsindex volgt en de markt toegankelijker maakt voor beide institutionele investeerders als particuliere investeerders. De SEC heeft tot dusver alle aanvragen afgewezen, maar door het recente vertrek van enkele bestuursleden is de sector weer optimistischer over de kans op een goedkeuring.

SkyBridge Capital, de vermogensbeheerder van voormalig Witte Huis communicatiedirecteur Anthony Scaramucci, lanceerde nog een bitcoin-fonds begin dit jaar. Scaramucci verwacht dat de SEC alle aanvragen tegelijkertijd zal beoordelen en ze allemaal goedkeurt of afkeurt:

“Ik denk dat de beslissing nogal binair zal zijn. Of ze accepteren alle vijf of tien of hoeveel aanvragen ook, of ze accepteren er geen. Ik denk niet dat ze gaan kiezen. We gebruiken in principe allemaal dezelfde raden en we dienen allemaal een aanvraag in volgens de richtlijnen die van kracht zijn voor andere ETF’s.”

Er liggen momenteel aanvragen van VanEck, NYDIG, Valkyrie en WisdomTree bij de SEC op tafel. Wellicht gaat Grayscale Investments ook een ETF aanvraag indienen.

In gerelateerd nieuws heeft Brazilië de eerste Zuid-Amerikaanse bitcoin-ETF goedgekeurd. De ETF wordt gelanceerd door QR Asset Management en wordt waarschijnlijk genoteerd op de B3 aandelenbeurs onder de ticker QBTC11. Het is nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn, de verwachting is juni.

Canada heeft al enkele bitcoin-ETF aanvragen goedgekeurd dit jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie