Kevin Schijven Kevin Schijven
09/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:01

Noorse bitcoin (BTC) miljonair springt van balkon af na overval

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Noorse bitcoin (BTC) miljonair springt van balkon af na overval

Een Noorse bitcoin (BTC) miljonair is van het balkon gesprongen na een overval poging. Dat meldt de Noorse televisiekanaal TV2 op 8 september.
TV2 meldt dat het incident zich afspeelde op 14 mei. Een 40 jarige bitcoin-miljonair werd bedreigd met een shotgun zodra hij de deur open deed in zijn woning in Oslo. De overvaller zou vervolgens geroepen hebben:

Ga liggen of ik schiet!

In plaats daarvan sprong het slachtoffer van zijn balkon vanaf de tweede verdieping. Het is onbekend of hij gewond was geraakt tijdens zijn ontsnapping. Ook is onbekend of de overvaller het gemunt had op de bitcoins van de miljonair. Zijn advocaat, Pål Sverre Hernæs, wil vooralsnog niet reageren op de zaak.
crypto-insiders_telegram_banner
Het slachtoffer zou naar verluidt al bijna 10 jaar geleden begonnen zijn met handel in cryptocurrency en zou meer dan $11 miljoen in bitcoin bezitten. De overvaller is inmiddels opgepakt. Zijn advocaat zegt dat hij de beschuldigingen ontkent maar vooralsnog verder geen reactie wil geven.
De zaak zal op 17 en 18 oktober voor de rechter worden gebracht.
In februari dit jaar werd in Drenthe een cryptocurrency-handelaar overvallen. Toen zijn drie overvallers met bivakmutsen een woning binnengedrongen en hebben het slachtoffer vervolgens met een boormachine gemarteld.
Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie