Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 18:00

Olieprijs door het dak: wat betekent dit voor de bitcoin koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
olie-bitcoin-aandelen-BTC-etoro

Foto: Shutterstock/Hamara

Terwijl crypto beleggers de flauwe bewegingen van de koersen van bitcoin (BTC) en de meeste altcoins ondertussen wel beu zijn, biedt het gebrek aan actie ons een kans om breder te kijken. In een rustige crypto-omgeving worden de wereldwijde economische gebeurtenissen en bewegingen op de aandelenmarkt essentieel voor investeerders. Ze kunnen namelijk indicaties geven voor toekomstige bewegingen binnen de cryptomarkt, en een mogelijkheid bieden om je portfolio te diversifiëren met aandelen, zoals op eToro.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Marktnieuws en de invloed op crypto

Hier is een blik op de recente gebeurtenissen op aandelenmarkten en andere opmerkelijke economische ontwikkelingen wereldwijd:

  • Olieprijs in de lift: Energieaandelen houden hun winsten vast op woensdag, zelfs terwijl de bredere markt worstelt. De olieprijs bewoog ook hoger, met futuresprijzen die net boven de $93 per vat schommelen. Misschien dat we binnenkort zelfs de $100 per vat zullen doorbreken. Een torenhoge olieprijs brengt meestal onzekerheid op de markten met zich mee, en onzekerheid is overwegend slecht voor de BTC koers. Een stijgende olieprijs is daarom geen goede ontwikkeling als je een crypto belegger bent, maar aan de andere kant zou een investering in olie nu juist zijn vruchten afwerpen.
  • Amerikaanse beurs: Een licht herstel is zichtbaar op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones schommelt rond de 0,1% winst, terwijl de Nasdaq en S&P500 respectievelijk 0,5% en 0,4% winnen. Een positieve stemming op deze beurzen kan indirect vertrouwen inbrengen bij crypto-investeerders. Hoewel velen vandaag de dag crypto en aandelen los van elkaar zien, zijn ze in de praktijk vaak nauw verbonden met elkaar.
  • Philips controverse: Het gerenommeerde medisch-technologische bedrijf Philips heeft meldingen van defecte slaapapneu-apparaten voor de Amerikaanse FDA toezichthouder achtergehouden. Het nieuws kan leiden tot een korte termijn vermindering van vertrouwen in traditionele markten, wat een lichte verschuiving naar crypto kan stimuleren.
  • Werkgelegenheid in Duitsland: Er wordt gemeld dat Duitse werkgevers minder nieuw personeel aannemen vanwege een afname van orders, vooral binnen de maakindustrie. Dit soort economische krimp kan beleggers aansporen om naar groeimogelijkheden buiten de traditionele markten te zoeken, zoals de cryptomarkt.
Advertisement

Diversificatie in volatiele tijden

Als afsluiting valt op te merken dat, hoewel crypto op dit moment rustig is, de wereld van traditionele beleggingen vol beweging en kansen zit. Nvidia (NVDA) steeg in 2023 bijvoorbeeld met zo’n 240% naar een nieuwe all-time high. Zulke stijgingen hebben grote cryptomunten al lange tijd niet laten zien. 

Platforms zoals eToro bieden een naadloze ervaring voor zowel crypto- als aandeleninvesteringen. Wellicht is dit het juiste moment om je blikveld te verbreden en alle beschikbare mogelijkheden te overwegen. Diversificatie kan immers een sleutel zijn tot langetermijnstabiliteit en groei in je investeringen.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement