Timo Bult Timo Bult
27/11/2020 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2020 20:15

Ondanks bitcoin (BTC) correctie zijn er 5 bullish ontwikkelingen om in de gaten te houden, aldus Bloomberg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ondanks bitcoin (BTC) correctie zijn dit 5 bullish ontwikkelingen om in de gaten te houden, aldus Bloomberg

Met de bitcoin (BTC) correctie zit de schrik er vooral bij de nieuwelingen goed in. Men dent terug aan 2017-2018, toen bitcoin vanaf zijn recordprijs in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Maar volgens mediaplatform Bloomberg zijn er op dit moment nog steeds een aantal bullish ontwikkelingen waardoor de bullmarkt van nu er heel anders uitziet dan die van drie jaar geleden.
In een artikel noemt het bekende mediaplatform vijf positieve ontwikkelingen omtrent het Bitcoin netwerk. De eerste hiervan is het aantal actieve adressen dat er nu is. Er zijn nu meer dan 30 miljoen wallets met een actieve balans, wat inhoudt dat deze wallets ook daadwerkelijk gebruikt worden. Nooit eerder lag dit aantal zo hoog, zelfs niet tijdens de hoogtijdagen van de bullmarkt in 2017.
Een van de negatieve effecten waarmee het BTC netwerk te maken kreeg in 2017 waren de trage transactietijden. Dit was het gevolg van de enorme hoeveelheid transacties die er in die tijd werden gedaan. Ook dit ziet er nu heel anders uit. Bloomberg haalt de mempool aan als positieve ontwikkeling, die is nu namelijk vrijwel leeg. Dit betekent snellere transacties en dus is ook dit positief in het huidige scenario.
Relevant aan de mempool is de hashrate die tevens blijft stijgen. Dit is de rekenkracht van het netwerk die de miners produceren. Des te hoger deze komt te liggen, des te veiliger het netwerk is. Ondanks dat het beloningen voor miners afgelopen mei gehalveerd zijn, is het netwerk dus kerngezond!
Misschien wel het belangrijkste verschil ten opzichte van drie jaar geleden is de adoptie onder de Wall Street-investeerders. Met grote bedrijven en investeerders die de afgelopen maanden de markt hebben betreden, lijkt bitcoin toch echt een mainstream investeringsinstrument te worden.
Benieuwd naar wat onze analist Michiel van de bitcoin koers denkt? Lees hier zijn vandaag verschenen column!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement