Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) "mempool" op zijn kleinst sinds midden oktober, wat betekent dit?

Bitcoin (BTC) “mempool” op zijn kleinst sinds midden oktober, wat betekent dit?

De Chinese bitcoin (BTC) miners lijken hun mining rigs succesvol verhuisd te hebben. De hasrate is de afgelopen dagen namelijk behoorlijk toegenomen. Dit heeft er voor gezorgd dat de zogenaamde mempool op zijn kleinst is sinds halverwege oktober! Maar wat betekent dit eigenlijk?

- Advertentie -

Wanneer je bitcoin wilt versturen dan moet een miner jouw transactie opnemen in een block. Zodra een miner het juiste antwoord vindt op de ingewikkelde rekensom die het moet uitvoeren om een block aan de blockchain te mogen toevoegen, wordt jouw transactie verwerkt.

Wanneer er veel transacties worden uitgevoerd is het minder waarschijnlijk dat een transactie wordt opgepakt wanneer een verzender lage transactiekosten betaalt. Deze transactie blijft dan hangen in de mempool, een soort van vagevuur voordat zij worden toegevoegd aan de blockchain.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Chinese miners door het einde van het regenseizoen hun miners uit hadden gezet om deze naar andere provincies te verhuizen. Hierdoor ging de hashrate onderuit en werden minder transacties verwerkt. De gemiddelde transactiekosten stegen hierdoor tot maar liefst $13 met 140.000 transacties in de mempool.

De afgelopen dagen hebben de Chinese miners hun apparaten waarschijnlijk weer aangezet. De hashrate steeg de afgelopen dagen namelijk met enkele tientallen procenten. Meer transacties worden dus weer verwerkt en dus is de mempool op zijn kleinst sinds midden oktober! Hierdoor zijn de transactiekosten ook weer afgenomen naar ongeveer $0,10.

- Advertentie -

Bitcoin mining lijkt voor sommige landen een belangrijke bron van inkomsten te worden. Iran heeft onlangs nieuwe wetgeving ingevoerd waarmee het de import gaat financieren met geminede bitcoin! Het land heeft te maken met harde economische sancties en hoopt deze op deze manier te kunnen omzeilen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.078,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.810,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.843,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.849,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.901,80 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...