Bitcoin (BTC) om import te financieren? Iran gaat het doen!

Iran heeft een wetswijziging doorgevoerd waardoor het de import mag gaan financieren met bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Dit nieuws kwam eerder deze week naar buiten via de Iraanse nieuwswebsite Iran Daily. Het land hoopt hiermee de vele economische sancties te kunnen omzeilen.

- Advertentie -

Iran ondervindt problemen als gevolg van de sancties die de Verenigde Staten aan het land oplegden. De voornamelijkste reden voor de sancties is dat Iran zich niet aan het afspraken omtrent de verrijking van uranium houdt. Zo zou het volgens de VS werken aan nucleaire wapens.

Afgelopen mei kwam al naar buiten dat Iran crypto-mining aan het overwegen is als officiële strategie. Dit onderzoek lijkt nu dus geresulteerd te hebben in een wetswijziging waardoor de centrale bank van het land de import mag financieren met crypto.

Zodra een bitcoin miner op legale wijze bitcoin minet in Iran, mag het deze verkopen aan de Iraanse centrale bank. Hier zijn echter beperkingen voor vastgesteld, zo valt te lezen in het artikel van Iran Daily:

“Het zei dat de wettelijke limiet voor de hoeveelheid cryptocurrency voor elke miner zal worden bepaald door het niveau van de gesubsidieerde energie die wordt gebruikt voor mining en op basis van instructies die zijn gepubliceerd door het ministerie van Energie.”

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.791,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.825,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.877,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.891,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.073,80 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...