Rico Engelbarts
23/05/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 13:08

Crypto-mining als officiële strategie, Iran gaat het onderzoeken

De president van Iran, Hassan Rouhani, heeft aangegeven met de regering te willen beginnen met het minen van crypto zoals bitcoin (BTC) en dat goed moet worden uitgezocht wat de mogelijkheden zijn. Rouhani heeft met de centrale bank van Iran besproken om voor het land een strategie te creëren voor het minen van crypto zodat ze kunnen zien hoeveel het eventueel zou opleveren.
Dit verhaal geeft aan dat Iran een land is waar het minen van crypto serieus genomen wordt. Zo heeft Iran vorig jaar ook al aangegeven crypto mining legaal te maken.
Doordat de stroomkosten in het land erg laag zijn, trek het vele miners aan die daar hun mining bedrijf vestigen. Hoewel ambtenaren het idee eerst overdreven vonden, zien ze nu toch wel het nut ervan in en willen ze graag de kans pakken. Cryptocurrencies zorgt er echter wel voor dat de Iraanse overheid sancties zou kunnen omzeilen, wat ze al jaren in de weg zit.
Iran produceert nu ongeveer 4% van Bitcoin’s totale hash rate volgens de Bitcoin Mining Map. Dit is een stijging van 2% in vergelijking met september 2019.
Begin dit jaar pleitte een Iraanse generaal er al voor om cryptocurrencies te gebruiken om Amerikaanse sancties te omzeilen. Door deze sancties is het bijna onmogelijk voor het land om handel te drijven met de rest van de wereld.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie