Home Nieuws Mining Crypto-mining als officiële strategie, Iran gaat het onderzoeken

Crypto-mining als officiële strategie, Iran gaat het onderzoeken

De president van Iran, Hassan Rouhani, heeft aangegeven met de regering te willen beginnen met het minen van crypto zoals bitcoin (BTC) en dat goed moet worden uitgezocht wat de mogelijkheden zijn. Rouhani heeft met de centrale bank van Iran besproken om voor het land een strategie te creëren voor het minen van crypto zodat ze kunnen zien hoeveel het eventueel zou opleveren.

Dit verhaal geeft aan dat Iran een land is waar het minen van crypto serieus genomen wordt. Zo heeft Iran vorig jaar ook al aangegeven crypto mining legaal te maken.

- Advertentie -

Doordat de stroomkosten in het land erg laag zijn, trek het vele miners aan die daar hun mining bedrijf vestigen. Hoewel ambtenaren het idee eerst overdreven vonden, zien ze nu toch wel het nut ervan in en willen ze graag de kans pakken. Cryptocurrencies zorgt er echter wel voor dat de Iraanse overheid sancties zou kunnen omzeilen, wat ze al jaren in de weg zit.

Iran produceert nu ongeveer 4% van Bitcoin’s totale hash rate volgens de Bitcoin Mining Map. Dit is een stijging van 2% in vergelijking met september 2019.

Begin dit jaar pleitte een Iraanse generaal er al voor om cryptocurrencies te gebruiken om Amerikaanse sancties te omzeilen. Door deze sancties is het bijna onmogelijk voor het land om handel te drijven met de rest van de wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.071,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.130,48 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.131,56 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.139,39 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.351,01 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.