Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 18:04

Onderzoek: Meer kennis over bitcoin leidt tot meer optimisme

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onderzoek: Meer kennis over bitcoin leidt tot meer optimisme

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Uit resultaten van een onderzoek dat werd uitgevoerd door Block blijkt dat mensen die meer kennis hebben van bitcoin (BTC), over het algemeen positiever zijn over de toekomst van de grootste cryptocurrency.

Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Block bitcoin onderzoek

In het onderzoek werden zeker 9.500 mensen over de hele wereld ondervraagd in januari van dit jaar. De resultaten van deze enquête waren onderdeel van het 2022 Bitcoin Knowledge and Perceptions rapport van Block dat onlangs werd uitgegeven.

In de resultaten is een duidelijke correlatie te zien tussen het kennisniveau van de ondervraagde personen en de waarschijnlijkheid dat zij ook daadwerkelijk bitcoin kopen en het optimisme over de toekomst van bitcoin.

Van degenen die zichzelf als bitcoin ‘expert’ bestempelden gaf 41% aan dat zij ‘zeer waarschijnlijk’ in de komende 12 maanden ook bitcoin zouden kopen. Van de mensen die in het onderzoek aangaven dat zij een ‘zeer beperkte tot geen kennis’ over bitcoin hadden, liet slechts 7,9% weten dat zij in de komende 12 maanden hoogstwaarschijnlijk bitcoin zouden kopen.

De grootste obstakels voor mensen om niet te investeren in bitcoin zijn dan ook op de eerste plaats: Het gebrek aan kennis over bitcoin en andere crypto. Op de tweede plaats is dat de angst voor diefstal en op de derde plek geven mensen aan dat zij terughoudend zijn door de hoge volatiliteit van de bitcoin koers.

Bitcoin en inflatie

Opmerkelijk is ook dat het onderzoek van Block een sterke correlatie laat zien tussen landen waar een extreem hoge inflatie van toepassing is, zoals bijvoorbeeld Turkije of Argentinië, en de overtuiging dat bitcoin een uitstekende bescherming is tegen deze inflatie. Ook ondervraagden met een hoog inkomen zien bitcoin eerder als een hedge tegen inflatie dan mensen met een lager inkomen. Zij zien bitcoin weer eerder als een praktisch betaalmiddel.

Over het algemeen en in alle regio’s was Bitcoin de cryptocurrency waarvan de respondenten het meest op de hoogte waren, met 88% die zei ervan gehoord te hebben. Dit is twee keer zoveel is dan de 43% die zegt gehoord te hebben van ethereum (ETH).

Advertentie

Leren over Bitcoin

Wil jij meer leren over Bitcoin en crypto? In onze Crypto Insiders Premium omgeving krijg je toegang tot allerlei educatieve content, kan je vragen stellen aan analisten en crypto coaches en klets je met onze fantieke community. Een perfect plek om je Bitcoin-avontuur te beginnen dus!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie