Open interest op Bakkt bitcoin (BTC) futurescontracten scoort all-time high

Open interest op Bakkt bitcoin (BTC) futurescontracten scoort all-time high

De open interest (IO) in bitcoin (BTC) futurescontracten op het institutionele handelsplatform Bakkt heeft een nieuw all-time high­ (ATH) bereikt. Dat meldt marktanalist Skewmarkets op 17 december:

Open interest in de futures-markt is het aantal openstaande contracten en wordt regelmatig gebruikt om interesse in de markt te meten. Een hoog aantal betekent wellicht dat er een nieuwe stroom van investeerders of kapitaal binnenkomt

Advertentie

Uit de grafiek blijkt dat het aantal openstaande contracten op Bakkt op 16 december naar $35 miljoen is gestegen. De stijging volgt kort nadat de cryptocurrency-markt een behoorlijke dip zag. De koers van bitcoin (BTC), maar ook van altcoins als ethereum (ETH), kleurt rood vandaag. Uit een onderzoek van Chainalysis blijkt dat deze dip wellicht veroorzaakt werd door TokenPlus, een Chinese ponzifraude.

Volgens de Bakkt Volume Bot is het dagelijkse volume op Bakkt echter blijven hangen onder de $20 miljoen, maar toch iets boven de waarde van de afgelopen weken:

Het dagelijkse handelsvolume in futures op Bakkt bereikte zijn ATH op 27 november met een waarde van $42,5 miljoen. Dat viel destijds ook samen met een dip in de koers van bitcoin. Het begint steeds meer op te vallen dat institutionele investeerders futures kopen op Bakkt zodra er een dip is.

Begin deze maand kwam naar buiten dat de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, de volgende senator wordt van de staat Georgia. Ze is tevens de vrouw van Jeffrey Sprecher, CEO van de Intercontintal Exchange (ICE). Beide Bakkt als de New York Stock Exchange (NYSE) vallen onder ICE.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.600,48 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.479,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.518,00 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.521,43 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.535,10 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.545,50 Kopen
Laatste nieuws