Kevin Schijven Kevin Schijven
17/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2019 18:20

Open interest op Bakkt bitcoin (BTC) futurescontracten scoort all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Open interest op Bakkt bitcoin (BTC) futurescontracten scoort all-time high

De open interest (IO) in bitcoin (BTC) futurescontracten op het institutionele handelsplatform Bakkt heeft een nieuw all-time high­ (ATH) bereikt. Dat meldt marktanalist Skewmarkets op 17 december:


Open interest in de futures-markt is het aantal openstaande contracten en wordt regelmatig gebruikt om interesse in de markt te meten. Een hoog aantal betekent wellicht dat er een nieuwe stroom van investeerders of kapitaal binnenkomt
Uit de grafiek blijkt dat het aantal openstaande contracten op Bakkt op 16 december naar $35 miljoen is gestegen. De stijging volgt kort nadat de cryptocurrency-markt een behoorlijke dip zag. De koers van bitcoin (BTC), maar ook van altcoins als ethereum (ETH), kleurt rood vandaag. Uit een onderzoek van Chainalysis blijkt dat deze dip wellicht veroorzaakt werd door TokenPlus, een Chinese ponzifraude.
Volgens de Bakkt Volume Bot is het dagelijkse volume op Bakkt echter blijven hangen onder de $20 miljoen, maar toch iets boven de waarde van de afgelopen weken:
https://twitter.com/BakktBot/status/1206837332130893824
Het dagelijkse handelsvolume in futures op Bakkt bereikte zijn ATH op 27 november met een waarde van $42,5 miljoen. Dat viel destijds ook samen met een dip in de koers van bitcoin. Het begint steeds meer op te vallen dat institutionele investeerders futures kopen op Bakkt zodra er een dip is.
Begin deze maand kwam naar buiten dat de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, de volgende senator wordt van de staat Georgia. Ze is tevens de vrouw van Jeffrey Sprecher, CEO van de Intercontintal Exchange (ICE). Beide Bakkt als de New York Stock Exchange (NYSE) vallen onder ICE.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie