Wessel Kersting Wessel Kersting
18/06/2022 15:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 15:44

Oprichter Cryptoplatform Blijft Bullish, Ondanks Daling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In een interview met Bloomberg Technology vertelt Antoni Trenchev, de mede-oprichter van het cryptocurrency uitleen platform Nexo, waarom hij nog in bitcoin (BTC) gelooft, ondanks de daling van meer dan 70%.

Op het moment van schrijven is bitcoin weer hard gedaald en zien we een prijsniveau dat we niet meer hebben gezien sinds 2020. De koers staat op het moment op $19.000, wat dus al onder de piek is van de 2017 bullmarkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin naar $100.000

Trenchev heeft in januari nog een opmerkelijke voorspelling gedaan. Hierin gaf hij aan dat bitcoin binnen zes maanden de $100.000 zou hebben bereikt. Zoals we ondertussen weten is dit niet uitgekomen. Bloomberg vroeg Trenchev nog over deze voorspelling, hier had hij het volgende op te zeggen:

“Ik blijf bij mijn gevoel en streef naar $100.000 binnen 12 maanden vanaf nu. Dit zal in geen geval het gekste zijn dat bitcoin ooit heeft gedaan.”

Advertentie

“De $20.000 zal niet breken”

Bitcoin is al weken hard aan het dalen, maar toch had Trenchev er nog vertrouwen in. Hij gaf aan dat hij dacht dat bitcoin hoogstwaarschijnlijk de steun van $20.000, ofwel de piek van 2017, zal houden, tenzij er op macro economisch gebied iets drastisch veranderd.

“Ik denk dat alle negativiteit met alle solvabiliteitsproblemen en de druk die we in de markt zagen al is ingeprijsd. Ik denk dat er een zeer goede kans is dat deze niveaus rond de $20.000 behouden blijven, wat toevallig de vorige all-time highs zijn van de vorige bull-cyclus die eindigde in 2017-2018.

De kans is groot dat we hier een opluchtingsrally zien, maar het hangt ook af van hoe de algehele risicovolle activa presteren. Je kunt de S&P500 niet met 3% per dag laten dalen en een zware rally in Bitcoin verwachten.” zei Trenchev

Ondertussen weten we dus dat bitcoin toch wel deze $20.000 grens heeft gebroken en dat dit deels werd gedreven door de macro-economische factoren.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullmarkt komt er volgens Trenchev aan

Toch denk Trenchev dat het allemaal goed zal komen voor bitcoin. De nummer 1 cryptocurrency ter wereld heeft dit al vaker meegemaakt en is elke keer weer sterker teruggekomen. Dit is ook waarom hij weer een nieuwe bullmarkt verwacht.

“De laatste keer dat we dit soort volatiliteit zagen in bitcoin was in maart 2020 en verloren we ongeveer 50% intraday. Van die niveaus ging het 10x omhoog en bereikte het niveaus van $50.000. Dus na de schuldafbouw en het verminderen van risico’s van de sector, denk ik dat we terug zullen zijn in een ongebreidelde bullmarkt.”

Dit is het positieve bericht dat we nodig hebben in deze barre tijden.

 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie