Ivo Melchers Ivo Melchers
25/10/2023 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 17:01

Optimisme onder bitcoin investeerders groeit na grote prijsstijging

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers na zijn reusachtige sprong tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Steeds meer investeerders geloven in de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin en anticiperen hier momenteel op. Blockchain-data geeft bovendien positieve signalen weer waaruit blijkt dat investeerders ook steeds meer vertrouwen krijgen in een hogere bitcoin koers

Foto: oatawa/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers na zijn reusachtige sprong tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Steeds meer investeerders geloven in de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin en anticiperen hier momenteel op. Blockchain-data geeft bovendien positieve signalen weer waaruit blijkt dat investeerders ook steeds meer vertrouwen krijgen in een hogere bitcoin koers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote bitcoin uitstroom bij beurzen

Terwijl de bitcoin koers gisteren tot een piek van om en nabij de 35.000 steeg, hebben grote cryptobeurzen een netto-uitstroom ervaren. Dit betekent simpelweg dat er meer bitcoins van de beurs zijn opgenomen dan dat er zijn gestort.

Dit is een interessante en bovenal positieve ontwikkeling. Investeerders nemen cryptomunten doorgaans op vanuit gecentraliseerde beurzen met de intentie deze voor een lange tijd vast te houden. De cryptomunten stromen namelijk vaak naar eigen wallets waar de investeerder de volledige controle heeft over de activa. Andersom worden cryptomunten juist richting beurzen gestuurd met als doel deze op de markt te dumpen.

De ontwikkeling weerspiegelt een groeiend optimisme over het verloop van de bitcoin koers. Dit valt samen met het toenemende vertrouwen over de komst van een bitcoin spot-ETF, de aanjager van de opwaartse bitcoin-trend.

Data van Crypto Quant laat zien dat de grootste uitstroom werd geregistreerd bij Binance, de grootste exchange ter wereld. In een tijdsspan van 24 uur werd er voor meer dan 500 miljoen dollar aan bitcoin van de beurs opgenomen. Crypto.com en OKX nemen plek 2 en 3 in beslag met respectievelijk 49,4 miljoen dollar en 31 miljoen dollar aan uitstroom. De meeste andere beurzen zagen minder dan 20 miljoen dollar aan BTC verdwijnen.

Advertentie

Enorme verliezen crypto short traders

De grote prijsstijging heeft ook tot veel verliezen geleid bij zogenoemde short traders. Dit zijn handelaren die speculeren op een koersdaling. Maar liefst 177 miljoen dollar aan bitcoin short-posities werden geliquideerd als gevolg van de sterke opwaartse beweging.

Liquidatie van een short-positie verwijst naar het proces waarbij een handelaar de onderliggende bitcoin terug moet kopen. Deze verhoogde koopdruk draagt op positieve wijze bij aan de koersstijging. Wanner er een groot aantal short-posities gesloten worden is er sprake van een zogeheten short squeeze. Deze kettingreactie was gisternacht duidelijk zichtbaar in de stijgende koers van bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie