Pantera Capital tracht $175 miljoen op te halen voor nieuw fonds

0

Het in San Francisco gevestigde crypto-hedgefonds Pantera Capital streeft ernaar om $175 miljoen op te halen voor haar derde (venture capital) ondernemingsfonds, meldt TechCrunch op 16 augustus. Het beoogde bedrag is is maar liefst het het zevenvoudige van het tweede venture fonds van $25 miljoen. Pantera Capital sloot de financieringsronde van haar eerste fonds in 2013 met $13 miljoen.

In de nieuwe aanvraag voor een derde venture fonds van Pantera bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die op 15 augustus vrijgegeven werd, staat dat het bedrijf reeds $71.445.000  aan toezeggingen van 90 investeerders heeft binnengekregen. De nieuwe financieringsronde die op 31 juli 2018 begon, zal meer dan een jaar duren.

Pantera Capital richt zich exclusief op cryptocurrency- en blockchain-projecten, omdat het blockchain als de volgende stap in de evolutie van het eigen vermogen, en als “het laatste stukje” van het internetprotocol. Dan Morehead, oprichter van Pantera Capital en genoemd als executive officer in de nieuwe aanvraag, heeft eerder gezegd dat investeringen in Bitcoin (BTC) wel 25 keer in waarde kunnen stijgen en sprak twee maanden geleden nog het vertrouwen uit dat Bitcoin tegen het eind 2018 de $20.000 zal overtreffen.

Een van de hedgefondsen van Pantera richt zich op initial coin offerings (ICO’s), waarbij ontwikkelaars gekoppeld worden aan investeerders op het moment dat een project zich nog in de vroegste ontwikkelingsfase bevindt. Het fonds helpt investeerders zich een weg te banen door een ongereguleerde en grotendeels niet in kaart gebrachte ruimte.

Een ander venture fonds van Pantera richt zich op reeds geliste cryptocurrencies, waarbij zowel machine learning (ML, een onderzoeksveld binnen kunstmatige intelligentie) als de input van de partners van het fonds gebruikt worden om investeringen te optimaliseren. Pantera partner Paul Veradittakit noemt tegenover TechCrunch dit fonds geschikt voor de volgende investeerders:

“Als je er niet zeker van bent dat Bitcoin de dominante cryptocurrency zal blijven, of als je geïnteresseerd bent in andere use-cases die zich kunnen voordoen. Of als je gewoon een uiteenlopend portfolio aan assets wilt opbouwen…”

Het laatste fonds van Pantera is een Bitcoin-fonds, dat onder andere geïnvesteerd heeft in altcoin-projecten zoals, Civic (CVC), 0x (ZRX) FunFair (FUN) en OmiseGO (OMG).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws