PayPal is in gesprek om bitcoin (BTC) bedrijven te kopen, waaronder BitGo

PayPal is wellicht van plan om een cryptocurrency custody service, of opslagdienst, over te nemen. Het enorm populaire online betaalsysteem zou naar verluidt in gesprek zijn met BitGo. Dat meldt persbureau Bloomberg op 22 oktober.

- Advertentie -

Volgens anonieme bronnen zouden PayPal en BitGo al binnen enkele weken een overeenkomst kunnen sluiten, meldt Bloomberg. Toch melden de anonieme bronnen dat de samenwerking momenteel nog verre van zeker is:

De gesprekken kunnen alsnog stuklopen en PayPal kan ervoor kiezen om een ander bedrijf over te nemen.

Afgelopen week kwam naar buiten dat PayPal de cryptomarkt instapt. De online betaaldienst biedt binnenkort de mogelijkheid aan om bij het bedrijf cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te kopen, verkopen en op te slaan. Vanaf 2021 kunnen klanten ook hun crypto uitgeven om bij zo’n 26 miljoen winkels.

Het nieuws had gelijk een grote impact op de cryptomarkt, PayPal is namelijk enorm populair met bijna 350 miljoen actieve gebruikers. De koers van bitcoin schoot kort na het nieuws naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt.

Toch is niet iedereen even enthousiast over het nieuws. Bij nader inzien blijkt namelijk dat klanten niet hun crypto van PayPal af kunnen halen. Het bedrijf verkoopt in die zin dus eigenlijk geen bitcoin, maar ‘IOU’s.’

- Advertentie -

BitGo werd in 2013 opgericht en was een van de eerste bedrijven in de sector die zich richt op institutionele investeerders. BitGo haalde nog in 2018 $15 miljoen binnen in een financieringsronde. Beide bedrijven hebben op het moment van schrijven nog niet op het nieuws gereageerd.

Volgens Coin Shares CSO Meltem Demirors is PayPal wellicht ook van plan om volgend jaar een eigen cryptocurrency te lanceren.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.074,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.787,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.860,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.883,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.897,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...