Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2021 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 10:21

Politie London neemt weer miljoenen aan crypto als bitcoin (BTC) in beslag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Politie London neemt weer miljoenen aan crypto als bitcoin (BTC) in beslag

Foto: ArtOlympic/Shutterstock

De Metropolitan Police (voorheen Scotland Yard) heeft maar liefst £180 miljoen ($250 miljoen of €210 miljoen) aan cryptocurrencies in beslag genomen. Dat kondigt de politie van London op 13 juli aan middels een persbericht.

De inbeslagname werd uitgevoerd als onderdeel van een lopend onderzoek naar internationale witwaspraktijken. Het is echter onbekend of hier bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of andere crypto in beslag zijn genomen.

Enkele weken geleden had de Met Police al £114 miljoen ($150 miljoen) aan crypto in beslag genomen. Toen werd ook een 39-jarige vrouw opgepakt die naar verluidt betrokken zou zijn bij de witwaspraktijken. De politie heeft haar inmiddels ook ondervraagd over de tweede inbeslagname, meldt het persbericht.

Dit soort berichten geven de industrie een slechte naam, maar zijn minder vaak voorkomend dan veel mensen denken. Het gebruik van crypto bij dit soort witwaspraktijken is ook relatief zeer klein ten opzichte van cash, zo zegt adjunct-commissaris Graham McNulty als volgt:

“Opbrengsten van misdrijven worden op veel verschillende manieren witgewassen. Hoewel cash nog steeds de koning is in de criminele wereld, zien we naarmate digitale platforms zich ontwikkelen, steeds vaker georganiseerde criminelen cryptocurrency gebruiken om hun vuile geld wit te wassen.”

De Met noemt het “een van de grootste crypto inbeslagnemingen ooit,” maar dat klopt niet helemaal. Zo werd bijvoorbeeld eind vorig jaar nog door de Chinese politie maar liefst $4,2 miljard aan crypto in beslag genomen van de PlusToken scam.

Verder meldt de politie dat het onderzoek naar de witwaspraktijken nog lopende is, rechercheur Joe Ryan zegt:

“De inbeslagname van vandaag is een andere belangrijke mijlpaal in dit onderzoek dat nog maanden zal duren terwijl we steeds dichterbij komen bij de personen die in het middelpunt van deze vermoedelijke witwasoperatie staan.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie