Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 16:04

Ripple (XRP) en bitcoin (BTC) onderdeel van nieuw fonds Japanse investeringsreus SBI Holdings

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ripple (XRP) en bitcoin (BTC) onderdeel van nieuw fonds Japanse investeringsreus SBI Holdings

Foto: rafapress/Shutterstock

Een financiële reus in Japan, SBI Holdings, heeft het plan om een van de eerste crypto fondsen van het hele land op te zetten. In het fonds zouden onder andere ripple (XRP) en bitcoin (BTC) worden opgenomen. Volgens Bloomberg zijn zij namelijk van plan om voor het einde van november een dergelijk nieuw crypto fonds op te zetten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto in Japan

Hoewel de wereld van cryptocurrencies in het land populair is, bestaat er nog aantal een grote hoeveelheid sceptici. Veel van deze sceptici spreken zich nog altijd actief uit tegen de risico’s die zij zien binnen deze activa klasse. 

Ook de regulerende organen in Japan zijn tot dusver terughoudend geweest. Het financieel overzicht orgaan van Japan, de Financial Services Agency (FSA), heeft strenge regels omtrent de verkoop van digitale active middels crypto fondsen ingesteld. Het Ministerie van Financiën van Japan heeft een tijdje terug ook aangekondigd dat zij meer personeel gaan aannemen om groeiende cryptocurrency sector in het land onder controle te houden.

Advertentie

SBI Holdings

Ondanks de strenge regulatie in het land lijkt SBI Holdings toch een mogelijkheid te hebben gevonden om hun crypto fonds op te zetten. Volgens topman van het bedrijf, Tomoya Asakura, kan dit fonds de kritische blik van mensen in het land veranderen:

“Ik wil dat mensen crypto bezitten samen met andere soorten activa en ervaren hoe bruikbaar dit kan zijn voor het diversifieren van portfolios.”

Asakura is eveneens positief dat de regulaties zoals opgesteld door de FSA geen groot obstakel zullen vormen. Volgens hem zijn cryptocurrencies meer dan alleen een soort activa puur gebaseerd op speculatie. Hij gelooft dat digitale activa een waardevol onderdeel kunnen vormen van elk portfolio.

Het fonds zal in eerste instantie vooral gericht zijn op relatief vermogende personen. Potentiële investeerders in het fonds moeten namelijk minimaal $9.100 investeren. Dat is niet voor iedereen weggelegd. 

“Het fonds focust zich vooral op mensen die de risico’s die zijn verbonden aan cryptocurrencies, zoals grote prijsbewegingen, snappen.”

Het fonds zal voor investeerders blootstelling kunnen geven aan onder meer bitcoin, ethereum (ETH) en ripple.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie