Kevin Schijven Kevin Schijven
22/09/2020 09:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2020 09:36

‘s Werelds eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) komt eraan!

Hashdex, een Braziliaanse fondsmanager, heeft met Nasdaq een deal gesloten om ’s werelds eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) te noteren op de Bermuda Stock Exchange (BSX).
BSX kondigde de lancering van de ETF eind vorige week aan met de naam ‘Hashdex Nasdaq Crypto Index.’ Volgens InfoMoney, een Braziliaanse financiële nieuwsbron, zal de ETF nog voor het eind van het jaar op de BSX genoteerd worden.


ETF’s zijn op beurs verhandelde fondsen die institutionele investeerders toegang geven tot het investeren in een gereguleerd product zonder de onderliggende activa, in dit geval bitcoin, te hoeven bezitten. Van de meeste grote assets, zoals goud en zilver, worden ETF’s aangeboden op beurzen, maar dit is de eerste keer dat bitcoin een dergelijk fonds krijgt.
De verwachtingen omtrent een bitcoin-ETF zijn hooggespannen. De cryptocurrency community hoopt namelijk dat een dergelijk product massaal institutionele investeerders naar de markt trekt. Marcelo Sampaio, CEO van Hashdex, zegt:

Dit proces moet ook de intrede van institutionele beleggers in deze sector versnellen. Het is een trend die steeds concreter wordt.

Over de jaren heen hebben meerdere bedrijven een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een BTC-ETF, waaronder VanEck, Wilshire Phoenix, de Winklevoss tweeling met Gemini en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca. Ze waren allemaal afgekeurd door de SEC.
Raoul Pal, voormalig bestuurslid bij Goldman Sachs, zei toevallig gisteren nog dat hij denkt dat een bitcoin-ETF eraan gaat komen. Ook Michael Sonnenshein, directeur bij Grayscale Investments, zei van de zomer dat het slechts een kwestie van tijd is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement