Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

‘s Werelds eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) komt eraan!

Hashdex, een Braziliaanse fondsmanager, heeft met Nasdaq een deal gesloten om ’s werelds eerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) te noteren op de Bermuda Stock Exchange (BSX).

BSX kondigde de lancering van de ETF eind vorige week aan met de naam ‘Hashdex Nasdaq Crypto Index.’ Volgens InfoMoney, een Braziliaanse financiële nieuwsbron, zal de ETF nog voor het eind van het jaar op de BSX genoteerd worden.

- Advertentie -

ETF’s zijn op beurs verhandelde fondsen die institutionele investeerders toegang geven tot het investeren in een gereguleerd product zonder de onderliggende activa, in dit geval bitcoin, te hoeven bezitten. Van de meeste grote assets, zoals goud en zilver, worden ETF’s aangeboden op beurzen, maar dit is de eerste keer dat bitcoin een dergelijk fonds krijgt.

De verwachtingen omtrent een bitcoin-ETF zijn hooggespannen. De cryptocurrency community hoopt namelijk dat een dergelijk product massaal institutionele investeerders naar de markt trekt. Marcelo Sampaio, CEO van Hashdex, zegt:

Dit proces moet ook de intrede van institutionele beleggers in deze sector versnellen. Het is een trend die steeds concreter wordt.

Over de jaren heen hebben meerdere bedrijven een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een BTC-ETF, waaronder VanEck, Wilshire Phoenix, de Winklevoss tweeling met Gemini en de New York Stock Exchange (NYSE) Arca. Ze waren allemaal afgekeurd door de SEC.

Raoul Pal, voormalig bestuurslid bij Goldman Sachs, zei toevallig gisteren nog dat hij denkt dat een bitcoin-ETF eraan gaat komen. Ook Michael Sonnenshein, directeur bij Grayscale Investments, zei van de zomer dat het slechts een kwestie van tijd is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.169,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.145,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.206,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.240,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.145,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.169,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.206,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.240,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...