Ivo Melchers Ivo Melchers
23/05/2023 15:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 15:35

‘S werelds eerste ‘Bitcoin wolkenkrabber’ wordt gebouwd in Dubai

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Met bitcoin en ethereum je collegegeld betalen? In Dubai kan het nu

Foto: Rasto SK/Shutterstock

Ondanks de groeiende adoptie van Bitcoin (BTC) en crypto in zijn algemeen, is het punt van massa-adoptie nog altijd erg ver weg. Terwijl Bitcoin als de allereerste crypto hét boegbeeld is van de industrie als gedecentraliseerd netwerk zonder centrale partij die zich ook maar op een enkele manier bemoeit met het netwerk, betekent dit ook dat het qua marketing afhankelijk is vanuit buitenaf. Initiatieven om de adoptie te versnellen kunnen niet gek genoeg zijn: zo was in januari van dit jaar het BTC logo te zien op de Fernsehturm, een grote televisietoren in Berlijn. Nu heeft een ontwikkelaar uit Dubai nog veel extremere plannen om de adoptie van Bitcoin en Web3 te versnellen.

Grote stablecoin krijgt bitcoin als onderpand, ondanks kritiek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin toren in Dubai

Om precies te zijn gaat het om Salvatore Leggiero die recentelijk zijn ambitieuze plannen bekend heeft gemaakt om de allereerste Bitcoin toren te construeren in Dubai. Leggiero is de oprichter van het in Dubai gevestigde vastgoedbedrijf DCREW en hij is ook de CEO van Metaverse Investments LLC.

De toren zal een hotel zijn van maar liefst 40 verdiepingen die Dubai’s eerbetoon aan Bitcoin symboliseert en de principes van zijn anonieme maker Satoshi Nakamoto. Leggiero ziet de toren als een vastgoedrevolutie die de kloof tussen digitale en fysieke activa overbrugt.

Het project zal op woensdag worden gepresenteerd in het exclusieve Bella Restaurant Lounge in Grand Millennium Business Bay in Dubai. Om inspiratie te krijgen voor de virtuele weergave heeft Leggiero de beroemde architect Simone Micheli benaderd.

Leggiero spoort individuen met verschillende achtergronden aan om deel te nemen aan deze baanbrekende onderneming. Al het ingediende werk zal tevens een exclusieve non-fungible token (NFT) collectie vormen die is gewijd aan het ontwerp van de toren.

BTC en Web3 adoptie

De verschijning van het hotel zal daarentegen niet de enige connectie zijn met het crypto-landschap. De hotelketen heeft namelijk ook plannen om de blockchain en kunstmatige intelligentie te omarmen, met aandacht voor materiaalduurzaamheid en nul CO2-verbruik.

Ook zal de unieke hotelketen NFT’s aanbieden die exclusieve beloningen voor de holders zal geven. Bovendien wordt de huurprijs behandeld als een vorm van crypto staking, waardoor een jaarlijks rendement gegenereerd kan worden. Leggiero beschrijft het als het eerste hotel dat gasten voor hun betaling met extra rente terugbetaalt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie