Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 09:00

‘S werelds grootste bank verwacht vuurwerk bij de volgende Bitcoin halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco del mundo aguarda gran éxito en el halving de Bitcoin

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Ondanks het feit dat de bitcoin koers momenteel geen vuurwerk laat zien, biedt de aankomende Bitcoin halving veel hoop aan de horizon voor velen binnen de crypto-industrie. Het evenement wat grofweg iedere vier jaar op de planning staat zou de vraag naar bitcoin (BTC) en de cryptomarkt in zijn totaliteit naar nieuwe hoogtes moeten brengen. Althans, dat is wat veel crypto-investeerders op basis van eerdere cycli verwachten. De Amerikaanse bankengigant JPMorgan heeft ook zo zijn verwachtingen met betrekking tot het koersverloop en heeft deze gedeeld in een recente analyse.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Effect Bitcoin halving op koers

JPMorgan stelde dat de retailvraag naar bitcoin het komende jaar waarschijnlijk sterk zal blijven dankzij de halving. Het schreef dat Ordinals een nieuwe golf aan interesse teweeg heeft gebracht voor het Bitcoin netwerk, maar de stijgende vraag zal pas echt versterkt worden als de halving steeds dichterbij komt. Met Ordinals is het mogelijk om non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens te creëren en te verhandelen op de Bitcoin blockchain waardoor de toepassingen van het netwerk flink zijn uitgebreid.

De Bitcoin halving, die de blokbeloningen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain met 50% verlaagt, ‘’zou mechanisch de productiekosten van bitcoin verdubbelen tot ongeveer 40.000 dollar, wat een psychologisch effect creëert’’, aldus analist Nikolaos Panigirtzoglou.

De zogenoemde productiekosten hebben betrekking op de gemiddelde kosten voor het minen van één BTC per dag. Aangezien de miners dan 3,125 BTC in plaats van 6,25 BTC zullen verdienen met hun werkzaamheden, zullen deze productiekosten 2 keer zo hoog worden.

Het rapport stelt dat historisch gezien de productiekosten hebben gediend als een effectieve ondergrens voor de prijs van bitcoin. Eerdere halvings in 2016 en 2020 ”gingen gepaard met een bullish traject voor de bitcoin prijs’’ dat versnelde nadat ze plaatsvonden.

Grote bitcoin stijging op komst?

Een tijdje terug kon je ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat het Hamburgse financiële instituut Berenberg verwacht dat de grootste crypto wat betreft marktkapitalisatie flink de lucht in zal schieten wanneer de blokbeloningen gehalveerd zijn.

Deze ‘voorspellingen’ zijn allemaal grotendeels gebaseerd op het verleden en worden onderbouwd met het feit dat de uitgifte van nieuwe bitcoins gehalveerd wordt. Deze aanbodschok is in theorie zeer bullish voor de koers, maar onderaan de streep is de vraag net zo belangrijk. Wat dat betreft wordt het interessant om te zien in hoeverre de volgende cyclus ‘rijmt’ met de voorgaande.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie