Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Satoshi-claimer Craig Wright ontvangt voorlopig geen sancties, rechtszaak gaat naar jury

Craig Wright, de Australiër die beweert dat hij Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is, ontvangt voorlopig geen sancties in de rechtszaak omtrent 1,1 miljoen bitcoin, ter waarde van zo’n $10 miljard. Dat meldt Arthur van Pelt op 24 juni:

- Advertentie -

De bekende bitcoin SV (BSV) voorstander is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Ira Kleiman, de broer van Wrights voormalige zakenpartner David Kleiman. Kleiman en Wright zouden samen 1,1 miljoen BTC gemined hebben in de beginjaren van bitcoin. Kleiman is van mening dat hij recht heeft op de helft. De bitcoin community is echter erg sceptisch of Wright deze BTC überhaupt in bezit heeft.

De advocaten van Kleiman hadden een motie ingediend tijdens de rechtszaak. Wright zou zich namelijk schuldig hebben gemaakt aan “meineed, vervalst bewijs en obstructie.” Alhoewel rechter Beth Bloom zegt bezorgd te zijn om de beschuldigingen, heeft ze de motie afgewezen.

Volgens Bloom is het namelijk aan de jury om over de zaak te oordelen. Dat betekent dat de rechtszaak doorgezet zal worden in een zogeheten trial by jury.

In een merkwaardige wending meldt Wright dat hij een deskundige in zal zetten tijdens de rechtszaak in de vorm van een psycholoog. Wright zou namelijk gediagnosticeerd zijn met autisme. Volgens de deskundige moet de rechtbank er rekening mee houden dat Wright autisme heeft omtrent zijn tegenstrijdige uitspraken.

Vooralsnog heeft Wright niet kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is, noch dat hij de 1,1 miljoen BTC in bezit heeft. Calvin Ayre lijkt ervan overtuigd te zijn dat Wright alsnog zijn gelijk zal krijgen.

Wright klaagde vorig jaar enkele prominente figuren uit de cryptocurrency community aan, omdat ze hem niet geloven. Hij verloor de rechtszaak tegen rivaal en bitcoin cash (BCH) voorstander Roger Ver. Wright liet de rechtszaken tegen Blockstream CEO Adam Back en Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin vallen.

Vorige week meldde Gavin Andresen dat hij ook niet meer gelooft dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,48 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,48 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...