Timo Bult Timo Bult
27/04/2019 09:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2019 09:37

Schade na Bitfinex debacle blijft beperkt, verdere dalingen bitcoin (BTC) echter mogelijk

Nieuws

Na het debacle rond Bitfinex en tether (USDT) vragen velen zich af dit roet in het eten heeft gegooid nadat we eerder nog sterke stijgingen zagen in de cryptocurrency-markt. Terwijl we gisteren nog een diepe duikvlucht maakten zien we deze koersen nu beginnen consolideren.

Immutable koers ontploft met 15% na goed nieuws van spelontwikkelaars
Immutable koers ontploft met 15% na goed nieuws van spelontwikkelaars

Bitcoin (BTC)

Gisteren dook bitcoin (BTC) binnen twee uur tijd dwars door een aantal belangrijke support zones heen. Het zakte zo van een waarde van ongeveer $5.540 naar een dieptepunt van $5.055; een enorme duikvlucht dus.
Sindsdien wist bitcoin echter weer enigszins te herstellen. Het wist zelfs even kort bijna tot het prijsniveau van voor het slechte nieuws te stijgen. Echter had dit hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat veel crypto-investeerders hun crypto zo snel mogelijk om wilden zetten in bitcoin, om deze vervolgens bij Bitfinex weg te kunnen halen.
Toch wist bitcoin de afgelopen 24 uur vrijwel constant boven de support van $5.350 te blijven. Op het moment van schrijven is bitcoin $5.375 waard op Bitfinex. Toch blijft een verdere correctie terug naar de support zone op ongeveer $5.000 een mogelijkheid, aldus SalsaTekila, een crypto-analist:
https://twitter.com/SalsaTekila/status/1121867748190171136
Dit zou vooral te maken hebben met een aantal technische indicatoren. De situatie op dit zou namelijk erg veel op de situatie van afgelopen december lijken, toen bitcoin ver terugzakte, aldus Financial Survivalism.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ook ethereum (ETH) heeft het erg lastig. De altcoin kreeg een nog hardere klap dan bitcoin kreeg na het nieuws van Bitfinex en tether. ETH zakte als gevolg van dat nieuws met ruim 13% terug.
Op dit moment is ethereum rond de $160 waard op Bitfinex; het prijsniveau dat de altcoin begin april had vóór de prijsrally die toen inzette. Het is echter mogelijk dat het er nog slechter uit zal gaan zien voor ethereum.
Analisten zien de support op $143 als een belangrijk prijspunt. Mocht ethereum daaronder duiken, dan is het zeker niet onrealistisch dat ETH verder doorzakt naar de $115.


Desalniettemin blijft met de totale marktkapitalisatie van zo’n $170 miljard de schade enigszins beperkt. En voor de korte termijn kan de cryptomarkt verdere dalingen gaan zien, echter blijft het er voor de langere termijn nog steeds positief uit zien.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie