Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2021 17:33

Senator koopt tot $100.000 aan bitcoin, grootste crypto aankoop door een zittende Amerikaanse wetgever?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Senator koopt tot $100.000 aan bitcoin, grootste crypto aankoop door een zittende Amerikaanse wetgever

De Republikeinse senator Cynthia Lummis heeft maar liefst $50.001 tot $100.000 aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat blijkt uit een document gepubliceerd op 7 oktober, meldt CNBC:

Het is onduidelijk of het bedrag dichterbij $50.000 of $100.00 ligt, maar het is naar verluidt de grootste cryptocurrency aankoop van een zittende Amerikaanse wetgever ooit.

Onder Amerikaanse wetgeving zijn senatoren verplicht bepaalde financiële transacties openbaar te maken als hun inkomen boven ongeveer $120 duizend ligt. Het gaat dan om transacties boven de $1.000 voor de koop, verkoop of handel van aandelen, obligaties, effecten, en dergelijke investeringsproducten.

De meeste recente bitcoin aankoop van Lummis werd gedaan op 16 augustus via River Financial. Dat betekent echter dat de onthulling buiten de deadline van 45 dagen valt. Senatoren zijn verplicht deze informatie binnen 45 dagen bekend te maken. Volgens een woordvoerder zou het uitstel komen door een “indieningsfout.”

“Toen we ons dat realiseerden, werkten we samen met de ethische commissie om het op te lossen. Het was een eerlijke fout en het probleem is zonder boete opgelost.”

Lummis koopt al sinds 2013 bitcoin. Haar eerste BTC aankoop was nog voor $330 per token, een koopje vergeleken met de huidige prijs. Ze meldde aan CNBC eind juni dat zij ongeveer 5 BTC bezit. Lummis legde afgelopen zomer uit waarom zij “all-in” is op bitcoin:

“Lummis beweerde krachtig dat bitcoin niet alleen een legitieme alternatieve opslag van waarde en ruilmiddel biedt, maar ook zou fungeren als een controle op de devaluatie van de Amerikaanse dollar en andere valuta’s door de op hol geslagen creatie van fiat-geld.”

Ondanks haar “pro-crypto” standpunt, haalde ze onlangs wel fel uit naar stablecoins. Zij acht deze crypto problematisch voor de economie en vindt dat ze 100% gedekt moeten worden. Gisteren waren de reserves van tether (USDT) weer het onderwerp van de dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie