Ivo Melchers Ivo Melchers
21/05/2023 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 07:00

Senator VS over wetsvoorstel Bitcoin mining belasting: ‘’gaat niet gebeuren’’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin energieverbruik stijgt fors, maar regulatie dreigt

Foto: FabreGov/Shutterstock

In maart kon je in het crypto nieuws lezen dat de administratie van de Amerikaanse president Joe Biden een nieuw wetsvoorstel had ingediend wat negatieve implicaties zou hebben voor bitcoin (BTC) en crypto miners. De wet wil namelijk dat er 30 procent belasting geïnd wordt op het elektriciteitsgebruik van bitcoin en crypto miners in de Verenigde Staten. Hiermee zou het de impact van mining op het milieu willen verminderen. Logischerwijs heeft het voorstel tot de enige kritiek geleid binnen de crypto gemeenschap, maar een Amerikaanse senator heeft ook de rug toegekeerd tot de nieuwe wet en heeft vertrouwen dat het niet zijn doorgang zal vinden.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners worden gerust gesteld

Op het podium tijdens Bitcoin Miami 2023 liet de Republikeinse senator Cynthia Lummis weten dat ze denkt dat de voorgestelde belasting van 30% op crypto mining uiteindelijk niet ingevoerd zal worden.

Cynthia Lummis staat al langer bekend als een grote fan van Bitcoin en de bredere crypto industre. Ze steekt haar steun voor Bitcoin niet onder stoelen of banken en wordt door de crypto gemeenschap dan ook gezien als een van de grootste voorstanders van de industrie binnen de Amerikaanse overheid.

Tijdens een interview sprak Lummis met Perianne Boring, een lid van de crypto-advocatuurgroep Chamber of Digital Commerce. Bedrijven binnen deze groep vertegenwoordigen 50% van de hashrate van Bitcoin en zijn volgens de woorden van Boring ‘’ongelooflijk bezorgd’’ over het nieuwe wetsvoorstel.

Lummis kwam echter met een positieve geruststelling voor alle BTC miners:

‘’Dat gaat niet gebeuren. Het is absoluut belangrijk dat de ontwikkeling van deze technologie, evenals de bitcoin mining zelf, plaatsvindt in de Verenigde Staten.’’

Lummis is zelf dan ook van mening dat bitcoin mining een netto positieve bijdrage levert aan het milieu en energienetwerken, in tegenstelling tot het Witte Huis. Zo zei ze onder andere het volgende:

”Bitcoin kan zelfs voordelig zijn voor het stabiliseren van een netwerk, omdat er pogingen kunnen worden ondernomen om BTC te minen wanneer het energieverbruik laag is, en vervolgens om de mining terug te schroeven wanneer het energieverbruik hoog is.”

Advertentie

BTC mining wordt steeds duurzamer

De ophef binnen de crypto community wat betreft het voorstelsel heeft te maken met de positieve ontwikkeling dat het minen van BTC steeds duurzamer wordt. Terwijl het negatieve effect van mining op het milieu wordt gebruikt als belangrijk argument om 30% belasting te innen, zou het grootste deel van de energie die wordt gebruikt voor bitcoin mining momenteel duurzaam zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie