Roy van Krieken Roy van Krieken
15/08/2021 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2021 16:09

Steeds meer grote vermogensbeheerders verkrijgen blootstelling aan bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer grote vermogensbeheerders verkrijgen blootstelling aan bitcoin (BTC)

Het lijkt er op dat steeds meer grote vermogensbeheerders het licht hebben gezien en blootstelling willen krijgen aan bitcoin (BTC). Dergelijke financiële reuzen zijn vaak echter nog enigszins terughoudend om direct een positie in bitcoin te nemen. Vaak wordt de blootstelling dan ook gekregen door middel van het investeren in een bitcoin fonds.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale Bitcoin Trust

Een van de grootste fondsen binnen de wereld van cryptocurrency is het Grayscale Bitcoin Trust fonds (GBTC). Uit nieuwe documenten afkomstig van de Amerikaanse securities & exchange commission (SEC) is af te lezen dat vier grote vermogensbeheerders aandelen in het Grayscale fonds hebben gekocht.

Dit werd door de Twitteraar Macroscope ontdekt. Het eerste bedrijf is Clear Perspective Advisors. Dit bedrijf zou 7.790 GBTC aandelen in het bezit hebben. Het tweede bedrijf is Ancora Advisors. Zij hebben maar zeker 13.945 GBTC aandelen.

Boston Private Wealth en Parkwood spannen echter de kroon. Boston Private Wealth heeft 88.189 GBTC aandelen en Parkwood zelfs 125.000! Dat zijn serieuze hoeveelheden. Hoewel het nog niet over miljarden dollars gaat laat dit wel zien dat vermogensbeheerders minder bang zijn om blootstelling aan bitcoin te vergaren.

Advertentie

Indirecte blootstelling

Grote bedrijven en vermogensbeheerders stappen meer en meer de wereld van cryptocurrencies in. Alleen is een directe investering vaak nog een te grote stap. Indirecte blootstelling lijkt een minder groot obstakel, zo blijkt ook uit de Investering van Intel in Coinbase.

Het lijkt er ook op dat dit de komende maanden alleen maar zal toenemen. Veel crypto analisten geloven dat sinds het indrukwekkende herstel van de koers van bitcoin de volgende fase van bullmarkt is ingegaan. Dit zal veel grote instituties verleiden om deel te nemen aan de groei van de wereld van crypto.

De komende maanden zullen voor investeerders dan ook een erg interessante periode worden. Als we de Nederlandse analist PlanB mogen geloven gaan we dit jaar nog een bitcoin prijs van $100.000 bereiken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie