Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2021 14:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 14:26

Stokoude bitcoin wallet na ruim 8 jaar opeens actief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stokoude bitcoin wallet na ruim 8 jaar opeens actief

Een bitcoin (BTC) wallet die nog afstamt uit het satoshi tijdperk van de grootste cryptocurrency is na jaren inactief te zijn geweest ineens weer wakker geworden. De gelukkige bezitter van de wallet mag in zijn of haar handjes wrijven. De inhoud van de wallet is namelijk met een factor 2.290 in waarde gestegen!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin jackpot

Het plotseling actief worden van de slapende wallet werd opgemerkt door de Whale Alert crypto tracking service. Op Twitter deelt dit account veel nuttige informatie omtrent wallets van grote investeerders, ofwel whales.

Het blijkt dat de wallet al zeker 8,8 jaar niet was aangeraakt. Destijds bevatte de wallet 321 bitcoins met een marktwaarde van $6.594. Intussen zijn we een paar jaar verder en heeft de koers van bitcoin absurde dingen laten zien.

Dat betekent dat de 321 bitcoins in de wallet nu een marktwaarde hebben van $15,1 miljoen! Dat is niet bepaald een slechte investering geweest voor de bezitter van de inmiddels reusachtige bitcoin wallet.

Inactieve wallets

Het is het afgelopen jaar meerdere keren voorgekomen dat een wallet die afstamt uit de begindagen van het Bitcoin netwerk plotseling weer actief wordt. Vrijwel al deze wallets zijn extreem in waarde gestegen, zoals je vaker in het bitcoin nieuws kan lezen.

Het is onmogelijk om te zeggen waarom deze wallets na zoveel tijd pas weer actief worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een investeerders met simpelweg een enorm geduld, maar veelal zal het ook gaan om investeerders die de toegang tot hun wallet lange tijd kwijt waren en uiteindelijk toch weer deze toegang wisten te bemachtigen. Het kan zelfs zo zijn dat de eigenaar van de wallet enkele jaren in de gevangenis heeft gezeten.

Uiteraard is dit enkel speculatie, maar het feit blijft dat er het afgelopen jaar veel van dit soort gevallen op te merken waren.

Wat de reden voor het plotseling actief worden van deze nieuwe wallet ook mag zijn, de eigenaar van de wallet mag in dit geval zeker van geluk spreken. Hij heeft een rendement behaald waar de meesten slechts van zullen dromen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie