Thomas van Welsenes Thomas van Welsenes
26/07/2022 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 10:04

Tesla maakt $64 miljoen winst met bitcoin verkoop

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin verkoop Tesla maakte $64 miljoen winst

Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

In de recente tweede kwartaal cijfers van Tesla kondigde Elon Musk aan dat Tesla 75% van hun BTC eigendom verkocht heeft. Tesla motiveerde de verkoop van de bitcoin (BTC) naar alle waarschijnlijkheid vanwege de economische zorgen. Zo gaf Musk al eerder aan ongeveer 10% van de banen te schrappen. Hoewel er economische zorgen heersen en bitcoin flink in prijs is gedaald de afgelopen maanden, noteerde de fabrikant van elektrische auto’s desondanks een winst op haar balans in het tweede kwartaal.

In de eerste zes maanden van 2022 boekte Tesla $170 miljoen aan bijzonder waardeverlies op de balans. In financiën treedt een bijzonder waardeverminderingsverlies op wanneer de reële waarde van kapitaal dat door een bedrijf wordt gehouden, onder de boekwaarde van de investering daalt. Echter, in het tweede kwartaal waarin 75% van Tesla’s Bitcoin verkocht werden noteerde het bedrijf een gerealiseerde winst van $64 miljoen dollar.

Hoewel Tesla veel van haar bitcoin heeft verkocht, heeft de fabrikant van elektrische voertuigen nog steeds 10.800 BTC in zijn bezit, aldus Bitcoin Treasuries. Tegen een huidige prijs van ongeveer $22.000 per BTC zijn de digitale activa van Tesla ongeveer $237 miljoen waard, wat Tesla nog steeds op plek 2 zet wat betreft het aantal bitcoins dat het op de balans heeft in vergelijking tot andere publieke bedrijven.

Kritiek op Tesla na verkoop bitcoin

Niet iedereen is blij met Tesla’s Bitcoin verkoop. Zo liet Michael Saylor, een icoon in de Bitcoin community, doorschemeren op twitter dat hij het niet eens is met de keuze van Elon Musk om 75% van de Bitcoin op de balans te verkopen.

Ondanks commentaar van onder andere Saylor heeft Tesla nog geen officiële reactie gegeven op de kritiek. Vooralsnog lijkt Tesla neutraal te staan tegenover hun digitale valutabeleid, zo gaf Tesla de volgende verklaring:

“Zoals bij elke investering en in overeenstemming met de manier waarop we fiat-gebaseerde geldmiddelen en kasequivalenten beheren, kunnen we ons bezit van digitale activa op elk moment vergroten of verkleinen op basis van de behoeften van het bedrijf en onze kijk op markt- en omgevingsomstandigheden.”

Of dit betekent dat Tesla meer bitcoin gaat verkopen in de toekomst is onduidelijk. Verrassend genoeg zagen we dat de effect op de koers vrij gelimiteerd bleef.

Deel dit artikel
Thomas van Welsenes

Thomas investeerde in 2017 voor het eerst in Bitcoin. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en gaan geloven in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen en de wereld een stuk eerlijk zal maken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie