Thomas van Welsenes Thomas van Welsenes
22/07/2022 17:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 17:38

Michael Saylor reageert op bitcoin verkoop Tesla

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Saylor reageert op bitcoin verkoop Tesla

Foto: Peerayot/Shutterstock

In de Q2 winst oproep van Tesla kondigde Elon Musk aan dat Tesla in de afgelopen 3 maanden 75% van zijn bitcoin (BTC) heeft verkocht. Kort na de bekendmaking vuurde de CEO van MicroStrategy een reeks tweets af die mogelijk gericht waren op Elon Musk en het bedrijf Tesla.

Michael Saylor is een icoon in de Bitcoin community, met name door zijn sterke overtuiging over Bitcoin. Zo heeft Michael Saylor als CEO van zijn bedrijf MicroStrategy als eerste publiekelijk verhandelbare bedrijf Bitcoin gekocht en op de balans gezet. Op 20 juli kort na het bericht waarin Tesla aankondigde dat 75% van hun bitcoin verkocht was, met totale waarde van $936 miljoen, trok Michael Saylor naar twitter om publiekelijk de wiskunde te doen.

In deze tweet lijkt de CEO de spot te drijven met Elon Musk. Michael Saylor is het duidelijk oneens met Tesla. Tesla en Musk hebben een al langer een on-off relatie met Bitcoin gehad sinds het bedrijf in februari 2021 voor $1,5 miljard aan cryptocurrency kocht – nadat Saylor Musk advies had gegeven over hoe bitcoin te kopen. Door deze beweging schoot de prijs van bitcoin omhoog naar $43.000, destijds een recordhoogte.

Eerder tweette Musk ‘diamond hands’-emoji’s, die doorgaans door investeerders worden gebruikt om te suggereren dat ze er voor de lange termijn investeren. Vandaag plaatste Saylor dezelfde reeks emoji’s, in een andere duidelijke verwijzing naar Musk.

MicroStrategy blijft bitcoin kopen

Het blijft echter niet alleen bij woorden, als CEO van MicroStrategy blijft Michael Saylor Bitcoin bijkopen. Recent kocht MicroStrategy in augustus nog 480 Bitcoin en heeft het een totaal bezit van 129.699 bitcoin.

Saylor, een van de luidste voorstanders van Bitcoin, heeft herhaaldelijk de nadruk gelegd op MicroStrategy’s eigen toewijding aan Bitcoin, zelfs toen de crypto markt in 2022 instortte. Het software productiebedrijf bezit 129.699 bitcoin (ter waarde van ongeveer $ 2,9 miljard tegen huidige prijzen); Saylor heeft verklaard dat het bedrijf “zijn balans heeft gestructureerd”, zodat het bitcoin kan blijven vasthouden.

Deel dit artikel
Thomas van Welsenes

Thomas investeerde in 2017 voor het eerst in Bitcoin. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en gaan geloven in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen en de wereld een stuk eerlijk zal maken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie