Ivo Melchers Ivo Melchers
14/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2023 10:00

Tienduizenden nieuwe miljonairs dit jaar dankzij bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Tarasenko Andrey

Bitcoin (BTC) is over de jaren heen ontzettend hard gestegen en dus is er steeds minder bitcoin nodig om jezelf om te toveren tot miljonair. Uiteraard gaat niets in een rechte lijn omhoog en ook bij bitcoin is dit allesbehalve het geval. Crypto staat bij velen bekend om zijn enorme volatiliteit en het afgelopen jaar heeft de markt er wat dat betreft alles aan gedaan om zijn reputatie hoog te houden.

2022 stond namelijk volledig in het teken van een zware bearmarkt, waardoor veel ‘bitcoin miljonairs’ hun titel in moesten leveren. Nu de eerste helft van 2023 alweer bijna op zijn einde loopt, is het tijd om te kijken hoe het er nu voor staat wat dat betreft.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin miljonairs

In november 2021 bereikte bitcoin zijn all-time high van om en nabij de 69.000 dollar. Destijds had je met ongeveer 14,5 BTC genoeg om jezelf een bitcoin miljonair te noemen. In 2022 kelderde de bitcoin koers echter tot een dieptepunt van onder de 16.000 dollar waardoor er plotseling 64,5 BTC vereist was om jezelf te kronen tot miljonair in de bitcoin-wereld. In november vorig jaar verscheen dan ook in het Bitcoin nieuws dat het aantal BTC miljonairs was gedaald van een hoogtepunt van 112.898 in november 2021 tot slechts 23.245.

Inmiddels heeft bitcoin ook alweer enkele turbulente maanden achter de rug, waarvan de eerste maanden van het jaar uitstekend bleken te zijn. Momenteel is de markt echter overspoeld met angst en is het alweer een tijdje geleden sinds BTC zich van zijn beste kant heeft laten zien. Desondanks staat de koers ongeveer 55 procent hoger dan aan het begin van het jaar, waardoor het aantal miljonairs flink de lucht in is geschoten.

Het aantal wallets dat minimaal 1 miljoen dollar aan BTC bezit is namelijk met maar liefst 47.994, of 170,89 procent, gestegen ten opzichte van 5 januari. Op die dag waren er namelijk 28.084 holders met minimaal 1 miljoen dollar aan BTC en inmiddels zijn dat er 76.078, volgens data van BitInfoCharts.

Advertisement

BTC koers

Zoals gezegd heeft de BTC koers flink wat tijd nodig om af te koelen van zijn stijging van eerder dit jaar. In april steeg de koers uit tot een hoogtepunt van boven de 30.000 dollar, maar inmiddels beweegt de koers rond de 26.000 dollar. Wellicht dat een gunstig rentebesluit van de Federale Reserve vandaag de prijs weer omhoog kan duwen. Gisteren bleek dat de jaarlijkse inflatie in de Verenigde Staten was gedaald tot 4 procent.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement