Rico Engelbarts
30/12/2018 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2018 12:33

Time Magazine: Bitcoin (BTC) heeft bevrijdend potentieel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
time_magazine_bitcoin_BTC_heeft_bevrijdend_potentieel

Volgens het Amerikaanse opinieblad Time heeft Bitcoin (BTC) het potentieel om een groot verschil te maken voor de vier miljard mensen die hun regeringen niet vertrouwen of die geen toegang hebben tot het banksysteem. In het artikel dat op 28 december gepubliceerd werd wordt beweerd dat “speculatie, fraude en hebzucht in de cryptocurrency– en blockchain-industrie het echte bevrijdende potentieel van Satoshi Nakamoto’s uitvinding overschaduwd hebben”.
Daarnaast wordt gesteld dat Bitcoin “een waardevol financieel hulpmiddel kan zijn als een censuur-bestendig ruilmiddel”. Alejandro Machado, een crypto-onderzoeker bij het Open Money Initiative, noemde volgens Time bijvoorbeeld dat de transactiekosten bij een transactie van de Verenigde Staten naar Venezuela momenteel wel op kunnen lopen tot 56%. Om dergelijke kosten te voorkomen, wenden Venezolanen zich nu naar verluidt tot cryptocurrency en hebben zij BTC ontvangen van hun familieleden in het buitenland. Een alternatief is om geld over te maken naar iemand in Colombia, dat geld daar op te laten nemen en vervolgens naar Venezuela te smokkelen, maar dat zou “veel langer duren, meer geld kosten, en veel gevaarlijker zijn dan de Bitcoin-optie”.
Time suggereert dat Bitcoin burgers zou kunnen beschermen tegen de inflatie van fiat-valuta. Venezuela is daar een goed voorbeeld van, gezien de inflatie van de Venezolaanse bolivar opliep tot een miljoen procent. Daarnaast zijn er ook andere voorbeelden zoals Zimbabwe, waar voormalig president Robert Mugabe “eindeloze hoeveelheden aan contant geld liet persen”. De Time wijst erop dat de opvolgers van Mugabe echter niet in staat zijn “meer Bitcoin uit te printen”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie