Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Time Magazine: Bitcoin (BTC) heeft bevrijdend potentieel

Volgens het Amerikaanse opinieblad Time heeft Bitcoin (BTC) het potentieel om een groot verschil te maken voor de vier miljard mensen die hun regeringen niet vertrouwen of die geen toegang hebben tot het banksysteem. In het artikel dat op 28 december gepubliceerd werd wordt beweerd dat “speculatie, fraude en hebzucht in de cryptocurrency– en blockchain-industrie het echte bevrijdende potentieel van Satoshi Nakamoto’s uitvinding overschaduwd hebben”.

Daarnaast wordt gesteld dat Bitcoin “een waardevol financieel hulpmiddel kan zijn als een censuur-bestendig ruilmiddel”. Alejandro Machado, een crypto-onderzoeker bij het Open Money Initiative, noemde volgens Time bijvoorbeeld dat de transactiekosten bij een transactie van de Verenigde Staten naar Venezuela momenteel wel op kunnen lopen tot 56%. Om dergelijke kosten te voorkomen, wenden Venezolanen zich nu naar verluidt tot cryptocurrency en hebben zij BTC ontvangen van hun familieleden in het buitenland. Een alternatief is om geld over te maken naar iemand in Colombia, dat geld daar op te laten nemen en vervolgens naar Venezuela te smokkelen, maar dat zou “veel langer duren, meer geld kosten, en veel gevaarlijker zijn dan de Bitcoin-optie”.

- Advertentie -

Time suggereert dat Bitcoin burgers zou kunnen beschermen tegen de inflatie van fiat-valuta. Venezuela is daar een goed voorbeeld van, gezien de inflatie van de Venezolaanse bolivar opliep tot een miljoen procent. Daarnaast zijn er ook andere voorbeelden zoals Zimbabwe, waar voormalig president Robert Mugabe “eindeloze hoeveelheden aan contant geld liet persen”. De Time wijst erop dat de opvolgers van Mugabe echter niet in staat zijn “meer Bitcoin uit te printen”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.279,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.104,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.119,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.176,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.191,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.279,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.104,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.119,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.176,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.191,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...