Timo Bult Timo Bult
06/07/2019 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2019 17:00

Tone Vays: "70% van bitcoin (BTC) miners stopt na halving"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tone_vays_70_procent_van_bitcoin_miners_stopt_na_halving

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

In 2020 vindt de volgende bitcoin (BTC) halving plaats. Dit is een mechanisme dat in het Bitcoin-protocol is ingebouwd om vooral inflatie tegen te gaan. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de beloningen voor miners gehalveerd zullen worden. Het is echter niet precies duidelijk wat het gevolg hiervan zal zijn.
Volgens Tone Vays, een bekende analist, bestaat de kans dat een groot deel van de miners zal stoppen aangezien hun inkomsten gehalveerd zullen worden. Zakt de waarde van bitcoin onderuit, dan is het voor veel miners niet langer winstgevend om bitcoin te minen. Nu ontvangt een miner nog 12,5 BTC, na de halving zal dit dus nog maar 6,25 BTC zijn. Vays schreef in een tweet:

Technisch gezien is alles mogelijk tot eind 2020, daarna is $5.000 niet waarschijnlijk.
Worst Case Scenario: prijzen zakken naar $5k voor de halving, en na halving stopt 70% van de miners er mee vanwege te lage inkomsten, #Bitcoin prijs zakt onderuit en herrijst vervolgens uit de dood!


Het precieze effect blijft echter onduidelijk. Wanneer we naar de vorige halving events kijken valt echter iets op. Na de halvings van 2012 en 2016 steeg de koers namelijk aanzienlijk. Dit gebeurde telkens 12 maanden na de halving. Zo steeg bitcoin 12 maanden na de halving van 2016 naar zijn all-time high (ATH) van $20.000.
Volgens Garrick Hileman, medeoprichter van Mosaic, kunnen de bulls inderdaad een mooie uptrend verwachten als gevolg van de halving:

Cryptocurrency-markten worden vaak erg door gebeurtenissen beïnvloed en naarmate we dichterbij de volgende halving komen, zal de prijs van Bitcoin een boost krijgen van degenen die anticiperen op de komende vermindering van nieuw aanbod. In de maanden voorafgaand aan de laatste twee halvings, zagen we de prijs van Bitcoin gestaag stijgen, en vervolgens de macht hoger na het halveren van de beloning.

De volgende halving zal naar verwachting in mei 2020 plaats gaan vinden. Een andere grote cryptocurrency die binnenkort een halving zal door gaan maken is litecoin (LTC). Die cryptocurrency zag de afgelopen periode al sterke stijgingen, al iets het niet geheel duidelijk of dat alleen door de halving komt aangezien de rest van de cryptomarkt het ook aardig goed doet.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie