Timo Bult Timo Bult
15/03/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2020 10:45

Tyler Winklevoss: Bitcoin (BTC) komt hier sterker dan ooit uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tyler Winklevoss: Bitcoin (BTC) komt hier sterker dan ooit uit

Bitcoin (BTC) heeft flinke klappen te verduren gekregen en sommige critici stellen dat dit een duidelijk bewijs is dat bitcoin geen veilige haven is. Zoals gisteren op Crypto Insiders gelezen kon worden namen verschillende prominente figuren binnen de crypto-wereld het op tegen deze critici. Nu stelt Tyler Winklevoss, medeoprichter en tevens CEO van de bekende cryptocurrency exchange Gemini, dat bitcoin sterker uit deze crisis zal komen.
Om nog maar even terug te blikken op de afgelopen dagen; bitcoin ging samen met de traditionele markten flink onderuit. Het gevolg van de liquiditeitscrisis was een sterk kelderende koers. Op Coinbase zakte bitcoin binnen een paar dagen van ongeveer $9.500 naar een low van $3.800. Een ongekende koersbeweging, zelfs voor bitcoin.
De klappen zullen volgens Winklevoss bitcoin echter niet fataal worden. In tegendeel, bitcoin zal er sterker uit komen! Winklevoss schrijft in een tweet het volgende:

Bitcoin is geboren in 2008, tijdens de winter van onze financiële onvrede. Het heeft al veel doorstaan om hier te kunnen komen, en het lijkt onwaarschijnlijk dat het binnenkort zal stoppen. Het zal sterker dan ooit uit deze huidige crisis komen. Decennia worden niet gemeten in dagen.


Zoals gisteren gelezen kon worden zakte bitcoin waarschijnlijk als gevolg van een liquiditeitscrisis. In dergelijke situaties zakken zelfs veilige havens zoals goud. Anthony Pompliano, een bekend figuur binnen crypto, legde uit:

Een liquiditeitscrisis betekent dat investeerders massaal de markt verlaten, maar er zijn maar zoveel meer verkopers dan kopers. Hierdoor hebben investeerders moeite om hun activa te verkopen voor cash. Vrij letterlijk, zijn investeerders hun verkoopprijzen van de activa aan het verlagen, in ruil voor geld; hetgeen ze wanhopig willen.

Onlangs bleek dat hackers het coronavirus misbruiken om slachtoffers op te lichten. Zo zijn er websites die de gebruiker adviseren een app te installeren waarna ransomware wordt geïnstalleerd op het apparaat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie