Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2021 17:01

Veilinghuis Sotheby’s accepteert voor het eerst Bitcoin en Ethereum voor kunstwerk van Banksy

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Veilinghuis Sotheby’s accepteert voor het eerst Bitcoin en Ethereum voor kunstwerk van Banksy

Sotheby’s, een groot Brits-Amerikaans veilinghuis voor kunst, gaat betalingen met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) accepteren. Dat heeft zojuist Charles F. Stewart, CEO van Sotheby’s, aangekondigd tijdens het “Squawk Box” programma van nieuwszender CNBC:

Sotheby’s gaat de optie om met cryptocurrency te betalen volgende week lanceren. Dat zal gepaard gaan met de veiling van “Love is in the Air,” een kunstwerk van de bekende Britse anonieme artiest Banksy. Het is de allereerste keer dat crypto wordt geaccepteerd tijdens een veiling voor een fysiek kunstwerk, zegt Stewart.

Sotheby werkt hiervoor samen met Coinbase (COIN) en betalingen zullen via de beursgenoteerde cryptocurrency-exchange lopen. Stewart zegt dat het aan de artiesten zelf zal zijn of ze ervoor kiezen om hun crypto te bewaren of om te zetten naar fiatvaluta. Tevens meldt de CEO dat de samenwerking met Coinbase het veilinghuis de mogelijkheid geeft om zelf ook crypto te bewaren.

Stewart vertelt dat Sotheby’s een toename ziet in de interesse van crypto eigenaren om met veilingen mee te doen. Het veilinghuis waagde zich al aan de crypto-markt enkele weken geleden met de veiling van een selectie van non-fungible tokens (NFT’s). Deze werden tussen 12 en 14 april voor bijna $17 miljoen verkocht.

Het andere grote Britse veilinghuis, Christie’s, verkocht in maart een NFT kunstwerk van Beeple voor een recordbedrag van $69 miljoen. De veiling van Banksy’s “Love is in the Air” zal op 12 mei plaatsvinden. Stewart verwacht dat het kunstwerk zo’n $3 tot $5 miljoen zal opbrengen, mogelijk in bitcoin, maar dat kan ook in fiatvaluta zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie