Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 06:08

Visa aan de crypto: Wil crypto-diensten naar Braziliaanse banken brengen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Visa aan de crypto: Wil crypto-diensten naar Braziliaanse banken brengen

Foto: Tony Stock/Shutterstock

De grote creditcard reus Visa is al tijdje geleden met beide benen de wereld van crypto binnengestapt. Het heeft onder meer al non-fungible tokens (NFT) aangeschaft en in de toekomstplannen van het bedrijf staan crypto en blockchain technologie centraal.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Visa en banken in Brazilië

Zo blijkt ook weer uit het onlangs naar buiten gekomen plan dat Visa in zee wil gaan met grote banken in Brazilië om crypto diensten aan te bieden. Dit wordt gemeld door een lokaal nieuwsplatform.

Vooraanstaande personen binnen het bedrijf hebben gezegd dat zij op dit moment aan het overleggen zijn met verschillende cryptocurrency bedrijven in Brazilië om het mogelijk te maken deze nieuwe innovatieve sector te integreren met traditionele grote banken in het land.

De vice president van Visa in Brazilie, Eduardo Abreu, stelt dat het bedrijf onder meer bezig is met het maken van applicaties (API) om banken in staat te stellen hun diensten te koppelen aan crypto producten. 

Als dit plan van de grond komt zou dit betekenen dat investeerders in Brazilië direct via de bank kunnen investeren in cryptocurrencies en bijvoorbeeld bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF).

Advertentie

Crypto adoptie in Brazilië

Daarnaast heeft Visa bekend gemaakt dat zij samenwerken met enkele banken om cryptocurrency creditcards te maken. Het zou gebruikers in staat stellen dergelijke creditcards te koppelen aan bank accounts. Het is niet bekend wanneer dit plan gerealiseerd zou moeten worden.

Dit is nog niet alles. Visa is ook hard aan het werk om blockchain technologie te stimuleren in het Braziliaanse bedrijfsleven. Het hoopt business-to-business betalingen te verzorgen door het gebruik van smart contracts. Volgens Eduardo Abreu is dit systeem al in een gevorderde testfase bij sommige van hun klanten. 

Als laatste zal Visa op korte termijn beginnen met het testen van directe bitcoin betalingen in het land. Het wil crypto transacties verzorgen die direct van het ene account naar het andere account verzonden kunnen worden, zonder dat hier een tussenpersoon aan te pas hoeft te komen.

Het is duidelijk dat Visa grootste plannen heeft in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast is het een uitstekend voorbeeld van de steeds verder gaande adoptie van bitcoin en crypto in het algemeen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie