Rico Engelbarts
06/11/2018 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:00

Volatiliteit Bitcoin (BTC) ook op de termijnmarkten nooit zo laag geweest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen weken een hoog niveau van stabiliteit laten zien waarbij de volatiliteit van de cryptocurrency in anderhalf jaar tijd niet zo laag was geweest. Ook op de termijnmarkten heeft de afname van de volatiliteit nu een historisch niveau bereikt. Afgelopen maand bleken Bitcoin-futures op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) minder volatiel te zijn dan de aandelen van onder andere Netflix en Amazon.
Volgens Kevin Davitt, Senior Instructor bij het CBOE Options Institute, bereikt de Bitcoin-volatiliteit een recordniveau op de termijnmarkten. Hij zegt in een video dat de CBOE, de grootste Amerikaanse effectenbeurs voor opties, in de maand oktober een recordlaagte zag van de volatiliteit op haar Bitcoin-futuresmarkt.
https://www.youtube.com/watch?v=M3pHxwaqRgo&feature=youtu.be
Davitt stelt in de video dat de gemiddelde wekelijkse volatiliteit in de laatste week van oktober slechts 3% bedroeg voor haar XBT-CBOE Bitcoin-futures. Zo laag was dat niveau nog nooit eerder geweest sinds de lancering van BTC-futures op 10 december 2017. De hele maand oktober vertoont met 6,6% verreweg het laagste maandgemiddelde.
volatiliteit_bitcoin_BTC_ook_op_de_termijnmarkten_nog_nooit_zo_laag_geweest_grafiek
De XBT-futures van CBOE had sinds de lancering eind vorig jaar een gemiddelde wekelijkse volatiliteit van 15,65%, wat meer dan het dubbele is van wat de markt in oktober zag. Zelfs in de meest volatiele week van oktober bedroeg dit percentage slechts 8%. Davitt zegt daarover het volgende:

De ‘high settle’ was $6.630 en de ‘low settle’ was $6.105. Die beweging vond plaats in de tweede week van de maand oktober, tussen de achtste highs en lows op 11 oktober. Dat komt neer op een maandbereik voor de kalendermaand van minder dan 8%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie