Volatiliteit Bitcoin (BTC) ook op de termijnmarkten nooit zo laag geweest

0

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen weken een hoog niveau van stabiliteit laten zien waarbij de volatiliteit van de cryptocurrency in anderhalf jaar tijd niet zo laag was geweest. Ook op de termijnmarkten heeft de afname van de volatiliteit nu een historisch niveau bereikt. Afgelopen maand bleken Bitcoin-futures op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) minder volatiel te zijn dan de aandelen van onder andere Netflix en Amazon.

Volgens Kevin Davitt, Senior Instructor bij het CBOE Options Institute, bereikt de Bitcoin-volatiliteit een recordniveau op de termijnmarkten. Hij zegt in een video dat de CBOE, de grootste Amerikaanse effectenbeurs voor opties, in de maand oktober een recordlaagte zag van de volatiliteit op haar Bitcoin-futuresmarkt.

Davitt stelt in de video dat de gemiddelde wekelijkse volatiliteit in de laatste week van oktober slechts 3% bedroeg voor haar XBT-CBOE Bitcoin-futures. Zo laag was dat niveau nog nooit eerder geweest sinds de lancering van BTC-futures op 10 december 2017. De hele maand oktober vertoont met 6,6% verreweg het laagste maandgemiddelde.

volatiliteit_bitcoin_BTC_ook_op_de_termijnmarkten_nog_nooit_zo_laag_geweest_grafiek

De XBT-futures van CBOE had sinds de lancering eind vorig jaar een gemiddelde wekelijkse volatiliteit van 15,65%, wat meer dan het dubbele is van wat de markt in oktober zag. Zelfs in de meest volatiele week van oktober bedroeg dit percentage slechts 8%. Davitt zegt daarover het volgende:

De ‘high settle’ was $6.630 en de ‘low settle’ was $6.105. Die beweging vond plaats in de tweede week van de maand oktober, tussen de achtste highs en lows op 11 oktober. Dat komt neer op een maandbereik voor de kalendermaand van minder dan 8%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws