Roy van Krieken Roy van Krieken
11/09/2021 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 16:01

Voor het eerste meer Bitcoin (BTC) nodes in Duitsland dan in de Verenigde Staten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voor het eerste meer Bitcoin (BTC) nodes in Duitsland dan in de Verenigde Staten

Een bitcoin (BTC) node is als het ware een computer die in verbinding staat met andere computers en belangrijke informatie deelt. Voor het Bitcoin netwerk zijn dergelijke nodes van cruciaal belang. Deze nodes maken namelijk een kopie van de volledige blockchain en valideren elke transactie op het netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Duitsland als thuishaven

Volgens het data analyse bedrijf Bitnodes zijn er op dit moment voor het eerst in de geschiedenis meer van dit soort nodes in Duitsland te vinden dan in de Verenigde Staten.

Wereldwijd bestaan er zo’n 10.000 actieve bitcoin nodes. Hiervan staan er nu 1.833 in Duitsland en 1.821 in de Verenigde Staten. Nederland doet het ook vrij aardig met 389 nodes en staat op de vijfde plek. Dit is uiteraard een bijzondere ontwikkeling omdat de Verenigde Staten qua bevolking een veel groter land is.

Waar en door wie deze nodes op dit moment precies gebruikt worden is nog onbekend. Het kunnen namelijk een grote hoeveelheid hobbyisten zijn die hun eigen node opzetten in een garage, maar het kunnen ook grote spelers zijn zoals crypto exchanges

Feit blijft dat het blijkbaar erg aantrekkelijk is om een node op te zetten in Duitsland. Het wekt ook de veronderstelling dat Duitsland wordt gezien als een veilige haven voor coders. 

Ook hebben de recente politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten wellicht bijgedragen aan de opkomst van bitcoin nodes in Duitsland. Uiteraard is de Amerikaanse overheid de laatste tijd niet populair bij de crypto gemeenschap door het doorvoeren van enkele wetten en maatregelen.

Daarnaast is de bankensector, als grote concurrent van de crypto wereld, enorm goed in het lobbyen van politici in het land.

Het politieke klimaat in Europa is een stuk gemoedelijker. De bankensector geniet hier een stuk minder macht en over het algemeen is de bevolking een stuk minder op hun hoede voor de overheid.

Al dit soort zaken kunnen hebben bijgedragen aan de verschuiving van bitcoin nodes naar Duitsland. Voor het bitcoin netwerk is dit in ieder geval een positieve ontwikkeling. Duitsland biedt als grootste thuisbasis zonder twijfel meer stabiliteit en veiligheid.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie