Simon Bosch Simon Bosch
15/12/2023 19:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 17:22

Voormalig cryptobaas: Er is geen excuus om geen bitcoin te hebben

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador boekt enorme bitcoin winst na stijging boven $40k

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

De bitcoin koers is de afgelopen paar maanden zó hard gestegen dat veel pessimisten inmiddels overstag zijn gegaan. Er waren genoeg mensen die ervan overtuigd waren dat de bearmarkt van vorig jaar een vervolg zou zien. Toch zijn er nu juist veel signalen dat de bullmarkt inderdaad begonnen is. Voormalig BitMEX-CEO en investeerder Arthur Hayes vindt dat de koers nog veel groener territorium gaat zien.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers sterk na Fed nieuws

Op donderdag ging het nieuws dat de Federal Reserve wellicht in 2024 zal overstappen op het verlagen van de beleidsrente. De markt hoopt op een zogeheten ‘zachte landing’, waarbij de inflatie daalt zonder dat de economie in een recessie belandt.

Veel aandelen, obligaties en de Amerikaanse dollar stegen vlak na dit nieuws in waarde. Ook cryptocurrencies hadden er baat bij. Volgens Bloomberg hadden financiële markten zelfs de beste dag sinds 2009 – veel belangrijke activa stegen met minstens 1%. Dat gold voor technologie-index Nasdaq 100, maar ook voor de Braziliaanse Ibovespa-index.

Advertentie

Bitcoin naar 1 miljoen dollar?

Op sociale mediaplatform X verklaart Hayes dat er geen excuus is om géén crypto te bezitten. Lagere rentes bij de centrale bank zorgen er namelijk voor dat het gemakkelijker wordt om geld te lenen, wat goed is voor de economie en voor financiële markten.

Hayes is niet vies van optimistische uitspraken. Na het nieuws van gisteren voorspelde hij dat een ommekeer van het beleid van de Federal Reserve ervoor zou kunnen zorgen dat bitcoin (BTC) een prijs van 1 miljoen dollar zal bereiken. Of hij denkt dat dit in 2024 zal gebeuren zegt hij er niet bij. Wel noemt hij fiat-valuta een ‘vieze rotzooi’.

In ieder geval blijft hij klaarblijkelijk bij zijn koersvoorspelling van 1 miljoen dollar. Afgelopen oktober noemde hij dat bedrag ook al, en oorlogen en economische crisissen zouden hier de aanleiding voor zijn. Dat zou namelijk druk op fiat-valuta leggen. In augustus vergeleek hij nationale valuta nota bene met toiletpapier.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie