Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2022 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 13:02

Vorige week is er $3 miljard aan bitcoin van exchanges gehaald

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Camera Papa

Het vertrouwen in cryptocurrency exchanges is op het huidige moment ver te zoeken. Na het omvallen van FTX zijn investeerders massaal hun bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies van exchanges aan het halen. Onlangs kon je lezen dat andere exchanges er nu alles aan gaan doen om het vertrouwen van de crypto-investeerder terug te winnen. Zo begon Binance een nieuwe trend waarin cryptobeurzen een proof-of-reserves beleid gaan hanteren. Andere exchanges als Crypto.com, Kucoin, OKX en Huobi voelden ook de noodzaak om transparant te zijn over hun bezittingen. Als gevolg van deze nieuwe ontwikkeling zijn gebruikers in staat om precies te zien hoe het beursplatform ervoor staat en wat dat mogelijk betekent voor de veiligheid van hun assets.

Dit is waarom de bitcoin koers vandaag 4% gedaald is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto-investeerders maken zich zorgen

Gebruikers van exchanges lijken weinig vertrouwen meer te hebben in de cryptobeurzen, volgens on-chain data. Nieuwe data van analyse-bedrijf Glassnode laat zien dat het aantal wallets dat BTC ontvangt van exchange-adressen bijna 90.000 was op 9 november. Ook zag het aantal exchange wallets wat bitcoin van de exchange hebben gehaald een piek op 9 november. Deze piek was in het jaar 2022 nog nooit zo hoog geweest.

Uit data van on-chain analysebedrijf Cryptoquant blijkt dat de exchange reserves op het laagste punt staan sinds februari 2018. Als laatste suggereert data van Coinglass dat er een totaal van 177.000 BTC in de afgelopen week van cryptobeurzen is gehaald. Dit betreft een totale waarde van ongeveer 3 miljard dollar bij de huidige marktprijs.

Ledger profiteert

De fabrikanten van hardware wallets zijn een van de weinigen die flink profiteren van het huidige gerommel in de markten. In de huidige berenmarkt zijn er intussen al talloze voorbeelden voorbij gekomen die keer op keer bewijzen waarom een hardware wallet een vereiste is voor crypto-investeerders. Eerder kon je lezen dat op 9 november Ledger, een populaire aanbieder van hardware wallets, zelfs te maken kreeg met schaalbaarheidsuitdagingen door het massale gebruik van hun platformen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie