Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2021 17:04

'Waarde bitcoin (BTC) & crypto markt zal binnen zes maanden naar $2 biljoen stijgen,' zegt ShapeShift

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarde bitcoin (BTC) & crypto zal binnen zes maanden naar $2 biljoen stijgen, zegt ShapeShift

Doordat de gehele cryptocurrency markt vandaag groen kleurt, is de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies in circulatie vannacht voor het eerst in de geschiedenis door de $1 biljoen gebroken.
De koers van bitcoin (BTC) zit al sinds oktober 2020 in een stijging en deze is sinds medio december, toen de beruchte all-time high (ATH) van bijna $20.000 uit eind 2017 werd doorbroken, alleen maar gaan versnellen.
Ook de Ethereum (ETH) blijft het goed doen. De ether koers brak onlangs de magische grens van $1.000 en bevindt zich hier al enige tijd comfortabel boven. Zelfs de XRP koers, die onlangs hard onderuit ging door de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, staat vandaag 50% in de plus. Stellar lumens (XLM) staat maar liefst 155% in de plus ten opzichte van vorige week. Lees daarover meer in Timo’s Take.
Daarnaast tonen ook kleinere cryptocurrencies grote stijgingen vandaag. Nano en Verge zijn daarbij de uitschieters met 117% en 61% respectievelijk in de afgelopen 24 uur en 280% en 95% in de afgelopen zeven dagen.
Volgens gegevens van Asset Dash staat bitcoin nu op de zevende positie qua grootste activa ter wereld. Bitcoin is onlangs bedrijven als Tencent, Alibaba en Berkshire Hathaway voorbij gestegen en komt nu zeer dichtbij Tesla. Mastercard, Visa, JPMorgan en Disney werden al eind vorig jaar ingehaald. Ook Ethereum staat nu in de top 100 en is gelijk naar plek 69 geschoten.
De marktkapitalisatie van cryptocurrencies wordt berekend door het aantal crypto in circulatie te vermenigvuldigen met de huidige koersprijs.
Het heeft meer dan 12 jaar geduurd voor de markt om een totale kapitalisatie van $1 biljoen te bereiken, maar volgens Erik Voorhees, CEO van cryptocurrency-exchange ShapeShift, zal het maar 6 maanden duren om dit te verdubbelen naar $2 miljard:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie