Roy van Krieken Roy van Krieken
28/01/2022 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2022 07:05

Waarom Bitcoin te groot is om nog te verbieden

Nieuws
Waarom Bitcoin te groot is om nog te verbieden

Foto: eamesBot/Shutterstock

Het is al jaren bijna maandelijkse kost dat ergens op de wereld een overheid stappen neemt om het Bitcoin (BTC) netwerk te verbannen uit het land. Een uitstekend voorbeeld is uiteraard China en de vergaande maatregelen die de overheid aldaar nam om een einde te maken aan bitcoin en de rest van de crypto industrie halverwege het vorige jaar. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat er door maatregelen van dergelijke overheden ooit definitief een einde zal komen aan het Bitcoin netwerk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Te groot om te falen’

Tijdens een interview met Fox Bussiness liet crypto expert en schrijfster van het boek Undressing Bitcoin, Layah Heilpern, weten waarom zij gelooft dat het Bitcoin netwerk over de jaren heen zo is gegroeid dat het inmiddels onmogelijk is om volledig te verbannen. Veel focus ligt nu op mogelijke regulatie in de Verenigde Staten, maar volgens Heilpern zal het uiteindelijk niet relevant zijn wat de autoriteiten daar, of ergens anders in de wereld, besluiten.

“In dit stadium is het Bitcoin-netwerk te groot om te verbieden. We hebben momenteel meer dan tienduizenden miners die het netwerk wereldwijd beveiligen in verschillende landen op verschillende continenten en in verschillende jurisdicties.”

Zelfs als de Verenigde Staten besluit om het Bitcoin netwerk te verbieden dan zal elders in de wereld het Bitcoin ecosysteem juist floreren. Mocht het zo ver komen, hetgeen op dit moment erg onwaarschijnlijk is, dan wil dat niet automatisch zeggen dat andere landen in de voetsporen van de Verenigde Staten zullen treden, aldus Heinperl.

Geopolitieke situatie

Uiteraard houden veel crypto investeerders de laatste tijd berichtgeving omtrent mogelijke maatregelen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED), nauwlettend in de gaten. Veelal wordt ook gedacht dat onzekerheid wat betreft mogelijke nieuwe maatregelen de reden is geweest voor de recente crash van de bitcoin koers.

Heinperl heeft echter een andere overtuiging. Volgens haar is de geopolitieke situatie rondom Oekraïne en Rusland van veel groter belang geweest voor de onzekerheid in de markt.

“Ik denk dat het belangrijkste punt de huidige geopolitieke situatie is die we op dit moment meemaken. We zien een dreigende oorlog in Rusland. Het V.K. en de VS zijn er politiek zeer bij betrokken. Dat zal veel zorgen baren; mensen zullen uiteraard hun meest risicovolle activa gaan verkopen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie