Erik Juffermans Erik Juffermans
28/09/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 15:30

Waarom de bitcoin koers naar $700.000 kan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en goud klaar om te bloeien door economische dreiging

Foto: Ink Drop/Shutterstock

De vergelijking tussen bitcoin (BTC) en goud is al talloze keren gemaakt, en alom bekend. Volgens veel crypto voorstanders is bitcoin een nog betere vorm van waardeopslag dan goud vanwege de inherente schaarste van bitcoin. Maar vandaag de dag ligt de totale marktkapitalisatie van goud nog altijd vele malen hoger dan die van bitcoin. 

Als de superioriteit van bitcoin ten opzichte van goud meer erkenning krijgt, zou bitcoin in potentie de marktkapitalisatie van goud kunnen inhalen. Wat zou dit betekenen voor de bitcoin koers?

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is bitcoin beter dan goud?

De huidige marktkapitalisatie van goud is ongeveer $12,5 biljoen. Als bitcoin een dergelijke marktkapitalisatie zou bereiken, zou dit elke bitcoin grofweg een waarde geven van $650.000. Het lijkt een absurd bedrag, maar volgens George Tung, een analist van The Street Crypto, is het zeker een realistische mogelijkheid.

“[Bitcoin] is op elke manier beter dan goud. Het is makkelijker om te verplaatsen, makkelijker om veilig te bewaren. Ook kun je het daadwerkelijk gebruiken om te betalen voor dingen. Bitcoin is als waardeopslag, als uitwisselingsmiddel en als digitaal netwerk beter.”

Aldus Tung. Deze superioriteit van bitcoin ten opzichte van goud doet Tung voorspellen dat bitcoin ergens in de komende marktcyclus een waarde van $700.000 kan bereiken. Deze projectie ligt dus acht jaar in de toekomst. 

“Accumuleer nu bitcoin”

“Als bitcoin in deze cyclus $200.000 of $250.000 bereikt, dan is het nog minder dan een verviervoudiging tot $700.000. Dus misschien halen we het in de volgende cyclus. En als dat niet gebeurt, misschien wel in de cyclus daarna. Elke cyclus duurt maar vier jaar, we hebben het dus niet over 400 jaar in de toekomst. Binnen acht tot tien jaar kan bitcoin $700.000 waard zijn. Daarom is het belangrijk om nu bitcoin te acumuleren, en niet later.”

Tung gelooft dat bitcoin de marktkapitalisatie van goud sneller kan inhalen dan momenteel realistisch lijkt. Hij denkt dat een grote golf van institutionele interesse aanstaande is voor bitcoin. Als het aan Tung ligt, duurt het dus niet lang voordat de wereld bitcoin erkent als een legitiem oppotmiddel.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement