Timo Bult Timo Bult
10/02/2022 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:07

Waarom de bitcoin koers stijgt na het inflatienieuws van vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom de bitcoin koers stijgt na het inflatienieuws van vandaag

Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

De bekendmaking van de inflatiecijfers in de Verenigde Staten in januari zorgde vanmiddag voor een heftige bitcoin (BTC) koersschommeling. Wat zijn de mogelijke gevolgen van de inflatie?

Bitcoin ETF’s beleven voor de derde dag op rij massale leegloop
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers reageert op inflatiecijfers

Maar eerst blikken we nog even kort terug op de koersbeweging van vanmiddag. Zoals te zien op de onderstaande grafiek zakte bitcoin in het eerste uur na de bekendmaking met bijna 4% in waarde. Maar vervolgens grepen een hoop investeerders hun kans om wat BTC te kopen. De stuiter bracht de koers zelfs terug hoger dan voor de dip!

Bitcoin-USD grafiek Coinbase – 30 minuten

De dip ging gepaard met flink wat handelsvolume. Het zal interessant worden wat het vervolg zal zijn. Zeker nu BTC opnieuw een poging waagt om de weerstand tussen $45.000-46.000 te breken.

Advertentie

Waarom stijgt de bitcoin koers?

Nu de inflatie wereldwijd hoge waarden aanneemt, zijn investeerders op zoek naar een manier om hun kapitaal te beschermen. Goud is al eeuwen lang zo’n veilige haven, maar sinds de afgelopen decennium is ook bitcoin een interessant toevluchtsoord voor investeerders.

Dat komt omdat bitcoin, net als goud, een schaarse activa is. Nooit zullen er meer dan 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. De inflatiecijfers dragen mogelijk bij aan de huidige koersbewegingen. In plaats van cash te zien verdampen, hopen investeerders in bitcoin bescherming te vinden.

Mogelijke keerzijde voor BTC

Het is echter niet vanzelfsprekend dat inflatie voor verdere koersstijgingen zorgt. Te hoge inflatie, zoals nu, kan er namelijk ook voor zorgen dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, de rentetarieven gaat verhogen in maart. Dit zou risicovollere investeringen minder aantrekkelijk maken voor investeerders, een klasse waartoe bitcoin nog altijd behoort. In een tweet laat analist Lark Davis zien hoe de markt zich op dit moment gedraagt:

Hoe dan ook zijn het interessante tijden voor de bitcoin hodler. Wil jij meer leren over crypto, elke dag updates ontvangen en in discussie gaan met Crypto Coaches en analisten? Word dan Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie