Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2021 16:15

Wall Street legende investeert bijna $50 miljoen in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wall Street legende investeert bijna $50 miljoen in bitcoin (BTC)

De bekende Amerikaanse belegger Bill Miller heeft met zijn investeringsbedrijf groots in bitcoin (BTC) geïnvesteerd. De Miller Opportunity Trust kocht onlangs maar liefst 1,5 miljoen aandelen van het bitcoin-fonds van Grayscale Investments.

Uit documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat Miller maar liefst $44,7 miljoen indirect in bitcoin heeft geïnvesteerd via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het gaat om zo’n 1,5% van het totale activa van het fonds.

Miller, oprichter van Miller Value Funds, meldde al begin dit jaar dat hij een grootse investering in bitcoin wilde maken met de Miller Opportunity Trust via het Grayscale fonds. Miller was voorheen zeer kritisch over cryptocurrency, maar zijn mening sloeg eind vorig jaar om.

Eerder deze week kwam naar buiten dat ook de enorme investeringsbank Morgan Stanley een grote hoeveelheid aandelen van GBTC had gekocht. De Morgan Insight Fund kocht bijna een miljoen GBTC aandelen. Het was in eerste instantie niet precies duidelijk hoeveel de andere fondsen van Morgan hadden geïnvesteerd, maar inmiddels gaat het blijkbaar om maar liefst 6,5 miljoen aandelen in totaal. Dat komt neer op een investering van maar liefst $240 miljoen in bitcoin.

De cryptocurrency fondsen van Grayscale zijn een van de voornaamste manieren voor Amerikaanse institutionele investeerders om in crypto te investeren. Institutionele investeerders mogen namelijk meestal niet in crypto direct investeren en er bestaat nog steeds geen exchange-traded fund (ETF), of een beursgenoteerd fonds, voor bitcoin in de VS.

Grayscale beheert nu $42,7 miljard aan crypto in zijn fondsen. Dat is maar liefst 75% van alle crypto die momenteel in institutionele fondsen zit. Bitcoin fondsen zagen echter onlangs voor de zevende week op rij een netto uitstroom, desondanks gaat het maar om een fractie van wat eerder dit jaar in deze producten instroomden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie